Misteriozni Crnogorac koji je “tipovao” četiri žrtve i pucač na Stamatovića i Dedovića UBIJENI i zakopani u Španiji?

Glavnim akterima dvije surove egzekucije pripadnika “škaljarskog klana”, koje su se dogodile u januaru u Atini i u julu na Krfu, gubi se svaki trag. Policija i porodice tragaju za Podgoričaninom S. L., za kog se tvrdi da je “tipovao” sve četiri žrtve, ali i za Novosađaninom LJ. L., koji je, prema operativnim podacima, jedan od četiri napadača u crnom iz restorana u Atini.

Za obojicu, u ovom trenutku, postoje oprativni podaci da nisu živi, odnosno da su ubijeni i zakopani na tlu Španije. Navodno, obojica su otišla na Pirinejsko poluostrvo kako bi bila isplaćena za svoj “rad” i više se nijedan nije javio porodici, pišu “Novosti”.

Prema saznanjima bezbjednosnih službi Lj. L., rođeni Novosađanin, bio je jedan od četvorice pucača koji su 19. januara ove godine u atinskom restoranu pred ženama i djecom, ispalili smrtonosne hice u jednog od navodnih vođa škaljaraca Igora Dedovića i njegovu desnu ruku Stevana Stamatovića.

Ubistvo Dedovića i Stamatovića u AtiniFOTO: RUDAR 7 / YOUTUBE Ubistvo Dedovića i Stamatovića u Atini

Drugi egzekutor, kako se sumnja, bio je Vranjanac M. P., koji je poslije zločina pobegao u Srbiju i gdje je osuđen za ubistvo. U toku je identifikacija preostale dvojice.

Grčka policija, koja sa srpskom radi na rasvjetljavanju ovog zločina, u Stamatovićevom telefonu je pronašla poruke i fotografije koje je on slao nestalom S. L., sa kojim je bio dobar i u tesnoj vezi.

Ubice Dedovića i StamatovićaFOTO: YOUTUBE
Ubice Dedovića i Stamatovića

Slične poruke i fotografije smještaja grčka policija pronašla je i u mobilnom telefonu ubijenog Alana Kožara, koji je sa S. L., takođe, prije smrti, bio u kontaktu. On i njegov prijatelj Užičanin Damir Hadžić, ubijeni su 21. jula na ostvu Krf, ispred vile u kojoj su odsjeli.

– Postoji ozbiljna indicija da je S. L. radio za “kavčane”, odnosno da je “prodao” svu četvoricu ubijenih – navodi izbor “Novosti” iz bezbjednosnih struktura.

Igor Dedović
Igor Dedović

– Prema nekih informacijama, za to je trebalo da dobije oko milion evra. Toliko mu je obećano za “glavu” Dedovića i Kožara, koji su se sa Stamatovićem i Hadžićem, bavili organizacijom ubstva članova suprotstvljenog “kavačkog klana”. U tim situacijama bilo je bitno ko je brži, pa su i cifre za dobre informacije rasle nevjerovatnom brzinom – naveo je izvor.

Stevan StamatovićFOTO: DRUSTVENE MREZE Stevan Stamatović
Namamljen u Španiju, pa nestao

U ovom trenutku nejasno je koja strana se “pobrinula” da S. L. nestane. Navodno, on je namamljen u Španiju da mu se plati za “tipovanje”, ali je tamo nestao. Moguće je da je uklonjen jer je opasan svjedok, ali i čovjek koji je spreman da promijeni stranu i bude izdajnik. Lojalnost se u surovom radi “škaljaraca i “kavčana” najviše cijeni, ali je i odnijela brojne žrtve.

Nestao i pucač iz Atine

Po svemu sudeći, ovo je nova faza u krvavom sukobu dva kotorska klana. Pojedini ljudi nestaju bez ikakvog traga, budu ubijeni i zakopani. Prema nekim informacijama ovakva sudbina je zadesila najmanje petoricu mladića iz Srbije i Crne Gore.

Još se traga za Goksijem

Za jednim od navijača Partizana Goranom Veličkovićem Goksijem beogradska policija i dalje traga. Njegov nestanak prijavila je supruga 5. avgusta ove godine, koja je rekla ispektorima da je poslednji put viđen dva dna prije nego što je prijavila nestanak, oko 16. 30 sati u Višegradskoj ulici, u centru Beograda.

Te večeri se nije vratio kući, niti se javljao porodici i prijateljima. Oni su se zabrinuli pošto ni da dana kasnije nisu mogli da ga dobiju na telefon.

Veličković je javnosti poznat kao vođa navijača Partizana, koji se sa Milošem Radosavljevićem Kimijem povukao sa južne tribine i osnovao novu navijačku grupu “Partizanovci”, koja se, u međuvremenu, povukla i sa istočne tribine i privremeno obustavila svoje aktivnosti.

loading...

171 komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com