MJEŠTANI SELA RANČE ODLUČNI: Ne daju svoje zemljšte državi po cijeni od 6 eura - Volim Podgoricu

MJEŠTANI SELA RANČE ODLUČNI: Ne daju svoje zemljšte državi po cijeni od 6 eura

Stanovnici pljevaljskog sela Ranče, koji su vlasnici zemljišta na kome je sagrađen istoimeni granični prelaz prema Republici Srbiji, podnijeli su žalbu Ministarstvu finansija na rješenje izdato od Uprave za katastar i državnu imovinu. Vlasnici tvrde da im je katastar odredio prenisku cijenu za zemljište i da je cijena ista kao i tokom procjene 2021. godine. Navode da im je Vlada prilikom proširenja magistralnog puta 2018. godine zemljište plaćala 8,25 eura po kvadratu, a da im se sada nudi 6,06 eura.

“Poslednjih godina sve je poskupjelo, samo je izgleda pojeftinilo naše zemljište. Vlada je sagradila granični prelaz Ranče i mi smo se nadali da će se korektno prema nama ponijeti, jer mi nismo pravili nikakvu opstrukciju. Sada kada su radovi okončani, pokušavaju da nas prevare”, navodi se u saopštenju mještana sela Ranče i ističe da je Upravni sud poništio prvo odluku o ekspropijaciji jer ni 2021. godine vlasnici zemljišta nijesu bili saglasni sa ponuđenom cijenom od 6,06 eura po metru kvadratnom.

“Mi smo jedini gubitnici u ovom postupku i ostaje nam jedina mogućnost da u najskorije vrijeme, preko ovlašćenih punomoćnika, podnesemo krivičnu prijavu protiv odgovornih lica. Našem strpljenju je došao kraj, jer smo tri godine ćutali i više nećemo”, navodi se u saopštenju.

Izgradnja graničničnog prelaza Ranče finansirana je novcem Evropske unije za šta je utrošeno više od dva miliona eura. Granični prelaz je otvoren početkom juna ove godine, a pored predstavnika Evropske unije na svečanosti je prisustvovao i tadašnji ministar policije Filip Adžić.

On je tada obećao mještanima Ranča da će svi problemi po ovom pitanju biti riješeni.

Mještani Ranča tvrde da će se obratiti i Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu (CEDIS-u) za isključenje električne energije za potrebe graničnog prelaza, jer je, kako tvrde, trafostanica izgrađena na njihovom imanju a da oni prethodno nisu dali odobrenje za novi priključak.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com