NALAZI VJEŠTAČENJA POKAZALI: I Šarcu i pokojnoj Gazdić istovremeno bilo zeleno svijetlo na semaforu

U Višem sudu u Podgorici danas je nastavljeno suđenje okrivljenom Dejanu Šarcu, optuženom za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je stradala Valentina Gazdić (29), dok je Zorana Radulović zadobila lakše povrede, u junu 2019. godine.

Prema dopunskom nalazu vještaka saobraćajne struke Gorana Čarapića, svjetlosni signali na semaforima raskrsnicama Ulica Bratstva i jedinstva i Ulice Oktobarske revolucije poklapaju se sa svjetlosnim signalima na semaforima raskrnice Bulevara Save Kovačevića i Bulevara Srđana Aleksića.

Dopunski nalaz danas je uručen okrivljenom Šarcu, kao i porodici pokojne Gazdić, na koji će se izjasniti u nastavku suđenja zakazanom za 13. decembar, pred krivičnim vijećem kojim predsjedava sutkinja Vesna Kovačević.

“Iz plana dispozicije svjetlosnih signala na raskrsnicama Ulica Bratstva i jedinstva i Ulice Oktobarske revolucije svjetlosni signali zelenog i crvenog svjetla se poklapaju sa svjetlosnim signalima na semaforima raskrnice Bulevara Save Kovačevića i Bulevara Srđana Aleksića, pa se može zaključiti da ne postoji sinhonzacija rada semafora za ove dvije raskrsnice”, piše u dopunskom nalazu i mišljenju dopunskog vještačenja saobraćajne struke vještaka Gorana Čarapića.

Prema navodima optužnice, Šarac je oko 09. juna 2019. oko 02 časa iza ponoći, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, vozio automobile marke “mercedes” pod dejstvom kokaina, brzinom od najmanje 109,98 kilometara na čas, a koja je dvostruko veća od ograničenja brzine za naseljeno mjesto do 50 kilometara na čas.

Okrivljeni Šarac je na raskrsnici Bulevara Save Kovačevića i IV jula, prema optužnici, udario u vozilo ,,polo” kojim je upravljala Gazdić, koja se kretala brzinom od 27 kilometara na čas. Ona je zadobila teške povrede od kojih je nakon tri dana preminula u Kliničkom centru Crne Gore, navodi se u optužnici.

loading...

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com