OD PONEDJELJKA NOVI MJERE: Kolašin, Budva, Pljevlja i Ulcinj “zreli” za zatvaranje škola i kafića, Podgorica i Cetinje na granici

Rezultati uzoraka upućenih u Njemačku koji treba da stignu u Crnu Goru najkasnije sjutra ili biće uzeti uzeti u obzir prilikom računanja opštinskih stopa intenziteta epidemije, te će, u gradovima u kojima taj broj bude preko 800 na 100.000 stanovnika, od ponedjeljka važiti nove restriktivne mjere.

U Kolašinu, Budvi, Pljevljima i Ulcinju, prema posljednjim podacima, već ima preko 800 na 100 hiljada stanovnika.

Foto IJZ

U ovim opštinama će, gotovo izvjesno, od ponedjeljka biti zabranjen rad ugostiteljskih objekata osim za goste hotela, škole će preći isključivo na onlajn nastavu, a biće zabranjene i kućne posjete.

Samo osam slučajeva dijeli i u Podgorici od ovog režima jer je broj oboljelih na 100.000 stanovnika trenutno 792, a na Cetinju je stopa 786 zaraženih na 100.000 stanovnika.

U Nikšiću je, prema posljednjim podacima, stopa incidencije 653, Rožajama 505, Kotoru 496, Bijelom Polju 447, Baru 411.

U opštinama u kojima je stopa između 400 i 799, rad ugostiteljskih objekata ograničen je do 22 sata.

Takođe je dozvoljeno da za jednim stolom i u objektu i izvan njega budu najviše dvije osobe, a obavezno je i striktno poštovanje razmaka od najmanje jedan metar od stolice do stolice kada osobe sjede za stolovima i okrenuti su leđima jedni drugima.

 

loading...

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com