Odbor DPS Glavnog grada: Hiljade porodica ugroženo, dok Radulovićeva uživa benefite ove vlasti

Koliko je nova Vlada uspješna na polju ekonomije i rješavanja egzistencijalnih problema građana Crne Gore, najupečatljivije govori podatak da je u posljednjih godinu dana, praktično od promjene vlasti, gotovo 10 hiljada ljudi ostalo bez posla, od kojih je najveći dio iz Podgorice, saopšteno je danas  iz Odbora DPS-a Glavnog grada.

“Vladina nesposobnost i nesnalaženje u vršenju odgovornih javnih funkcija ima direktnu posljedicu za hiljade porodica, ali ne i za porodice vladajuće većine”, navodi se u saopštenju.

Jedan od karakterističnih primjera je, navode, poslanik Demokratskog fronta, Branko Radulović.

“Dokazani borac za ljudska prava” je uspio sebi da izbori 2.200 eura platu u decembru prošle godine, i penziju od 700 eura. Tu se nije završila njegova borba za socijalnu pravdu u Crnoj Gori, zato je za svoju ćerku uspio da izdejstvuje “skromnih” 3.640 eura neto prihoda u istom mjesecu prošle godine. Da bi zadovoljenje socijalnih potreba “ugroženog” Radulovića bilo kompletno, moralo se naći zaposlenje u državnoj kompaniji i za sina, za zaradu od cirka 2.000 eura neto na mjesečnom nivou”, navode u saopštenju.

Pošto je za njihove familijarne prihode, dodaju, osim za penziju narodnog poslanika, neophodno platiti poreze i doprinose, dolazi se do sume od skoro 150.000 eura godišnje, koliko građane Crne Gore koštaju zarade Branka Radulovića i njegove djece.

“Iako jedan dio javnosti kaže da je nakon 30. avgusta u Crnoj Gori baš osvježilo, za Raduloviće nema zime”, zaključeno je u saopštenju.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com