Odveli Đokovića na liječenje, pa mu slomili lobanju

Osuđeniku Mehmedu Đokoviću slomljena je lobanja dok je vraćan iz Urgentnog bloka u Kazneno popravni dom, nakon čega je dva dana proveo u zatvorskoj sobi bez ukazane ljekarske pomoći.

Đokovićeva porodica i pravni zastupnik advokat Božo Milonjić kazali su “Vijestima” da sumnjaju da je povreda nastala udarcem pendrekom.

Milonjić je najavio da će danas podnijeti krivičnu prijavu protiv NN lica, službenika ZIKS-a – zbog ubistva u pokušaju.

Iz uprave spuškog zatvora saopštili su da je i njima u interesu da se utvrdi puna istina u vezi tog događaja, zbog čega će pokrenuti internu istragu.

Đokovićev sin Arben kazao je da je njegov otac zbog jakih bolova u stomaku, 3. februara, odveden iz KP doma u podgoričku Hitnu pomoć.

Objasnio je da je nakon nepuna tri sata vraćen u ZIKS, ali da mu je oko 21 sat ponovo pozlilo.

Tada su ga iz Hitne službe uputili u Urgentni blok, gdje je zadržan do sat iza ponoći.

“U subotu su nas zvali drugi osuđenici i rekli da ima nesnosne bolove glave i da hitno reagujemo. Zvali smo njega, rekao je da se ne sjeća ničega osim da je u zatvorskom automobilu dobio udarac u glavu i da ne zna kako je stigao do svoje sobe. Zvali smo dežurnu službu sve dok nam nisu rekli da više ne zovemo i nisu reagovali. Tek u nedjelju veče prebačen je u Klinički centar, gdje mu je konstatovana fraktura lobanje, krvarenje u mozgu, hematomi… Ljekar nam je rekao da je najvjerovatnije udaren tupim predmetom”, kazao je Arben Đoković.

Advokat Milonjić kazao je da je ZIKS-u predao zahtjev za utvrđivanje činjenica u tom slučaju.

“Porodica mog klijenta me obavijestila da je Đoković odveden na pregled zbog bola u stomaku, a vraćen u ZIKS sa prelomom lobanje, izlivom krvi na mozak i drugim posljedicama povrede, opasnim po život, nastale pod sumnjivim okolnostima. Sa takvim povredama ostavili su ga dva dana u zatvorskoj sobi. Danas sam razgovarao sa direktorom ZIKS-a Miljanom Perovićem koji je obećao da će hitno utvrditi sve činjenice u vezi povređivanja Đokovića. Tražio sam da mi dostave informaciju ko je tog dana, službenim automobilom vozio Đokovića do KC-a i nazad, da li su obavijestili medicinsku službu ZIKS-a u kakvom je stanju vraćen u zatvor, jer je u vozilu izgubio svijest, da li je pregledan zbog bola u glavi…”, kazao je Milonjić.

Dodao je da je tražio i hitno ispitivanje zatvorskih službenika koji su vozili Đokovića.

“A sve u cilju utvrđivanja da li je došlo do nasilnog povređivanja u šta porodica i zatvorenik sumnjaju. Đoković nije imao kontakt sa drugim osuđenicima, nije nikada imao svađu ni sa kim od kada je u zatvoru”, rekao je Milonjić.

Đoković u spuškom zatvoru robija dugogodišnju kaznu zbog šverca droge.

ZIKS : Čekamo izvještaj bolnice, jer hoćemo da se utvrdi istina

“U petak, 3. februara zatvorenik M. Đ. dva puta je vođen van  ZIKS -a, i to u Hitnu medicinsku pomoć Podgorice, a kasnije i u Urgentni blok Kliničkog centra. Tom prilikom, ordinirana mu je odgovarajuća terapija zbog bolova u stomaku.

Tokom subote na nedjelju, obilažen je od strane medicinskog osoblja Zdravstvene službe  ZIKS -a i ordinirana mu je propisana terapija.

Dana 6. februara, u jutarnjim časovima, zatvorenik M.Đ. upućen je u Klinički centar i tamo je zadržan na dalje liječenje zbog povreda na glavi.

Uprava  ZIKS -a očekuje od KC CG izvještaj koji treba da pošalju Zdravstvenoj službi  ZIKS -a, kako bi preduzeli odgovarajuće mjere.

Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u interesu je da se utvrdi puna istina u vezi ovog događaja, pa će se shodno svim raspoloživim podacima, uključujući i izvještaj KC CG, pokrenuti interna istraga, nakon čega će shodno dosadašnjoj praksi biti obaviješteni svi nadležni državni organi”, piše u odgovoru iz  ZIKS -a.

(Vijesti)

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com