OGLASILA SE POLICIJA O ĆERKAMA PREMIJERA KRIVOKAPIĆA: Štićene ličnosti se obezbjeđuju i tokom putovanja

Iz Uprave policije Crne Gore su se oglasili povodom učestalih tekstova o načinu obezbjeđivanja članova uže porodice predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, tačnije njegovih kćerki tokom boravka u Srbiji.

“Članom 3 Vladine Odluke o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, propisuje se, između ostalog da policija obezbjeđuje i članove uže porodice predsjednika Crne Gore, predsjednika Skupštine Crne Gore i predsjednika Vlade Crne Gore”, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz Uprave policije dodaju da je članom 14 Uputstva o sadržaju mjera i stepenima zaštite ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, propisano da se u obavljanju poslova obezbjeđenja štićenih ličnosti preduzimaju preventivno-operativne mjere, fizičke mjere, tehničke mjere (protiv-diverzione, preventivno-tehničke i protiv-požarne), zdravstvene mjere, biološko-sanitarne i higijensko-epidemiološke mjere.

“Članom 3 istog dokumenta propisano je da poslove obezbjeđenja štićenih ličnosti vrše službenici Odsjeka za obezbjeđenje ličnosti u Sektoru policije posebne namjene. Poslovi obezbjeđenja štićenih ličnosti vrše se po mjestu rada, stanovanja, privremenog boravka, u pokretu i zadržavanju, kao i tokom putovanja u zemlji i inostranstvu”, zaključeno je u saopštenju Uprave policije.

Podsjetimo, jedna od premijerovih ćerki snimljena je u Beogradu u službenom automobilu Vlade. Beogradski mediji objavili su fotografije na kojima se vidi kako je automobil crnogorske Vlade dovezao ćerku premijera Krivokapića ispred salona ljepote čija je vlasnica njena sestra, a potom je odvezao u jedan beogradski restoran gdje se opušteno družila sa prijateljicama.

Automobil je premijerovu ćerku sve vrijeme čekao ispred objekata. 

Ovo je postao ozbiljan cirkus, PR države radi Krivokapićeva ćerka koja inače vodi kozmetički salon”

ERAKOVIĆ: Kćerka Krivokapića od zovite Sergeja do zloupotrebe službenog vozila u Beogradu

MUP SRBIJE: Ne postoje saznanja da su ćerke premijera Krivokapića ugrožene

Fotografije su se brzinom svjetslosti proširile društvenim mrežama u Crnoj Gori, a građani su uglavnom kometarisali da se “arče” narodne pare, iako su premijer Krivokapić i njegovi ministri na početku karijere u izvršnoj vlasti, najavljivali maksimalnu štednju. 

Prethodno, Krivokapićeve ćerke, Jelena i Milena, koje inače žive i bave se biznisom u Beogradu, oglasile su se u medijima sa tvrdnjom da se ne osjećaju bezbjedno i da je njihova porodica izložena “neviđenom medijskom linču”. 

Krivokapićeve ćerke tvrde da ih Srbija protjeruje, traže procjenu bezbjednosti crnogorskih službi

Foto Facebook

One su krajem juna rekle da su “veoma razočarane zbog toga što ih neko protjeruje iz države i grada koji doživljavaju kao svoj, te da će, u konsultaciji sa porodicom i bezbjedonosnim službama Crne Gore, procijeniti koliko je njihov dalji boravak u Beogradu siguran”.

N.R.

 

 

 
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com