OSUĐEN ŠABANOV UBICA: Poslije incidenta u sudnici, evo koliko je Turčin dobio zatvora, evo šta je rekao Šaulićima

Turčin koji je usmrtio Šabana Šaulića i njegovog klavijaturistu Mirsada Kerića, osuđen je danas u sudu u Njemačkoj.

Prošlo je skoro tri godine od tragične nesreće pjevača Šabana Šaulića i njegovog klavijaturiste Mirsada Kerića, a danas se održava suđenje Turčinu Alsinu Leventu, koji se tereti za dvostruko ubistvo iz nehata.

Optuženi je u sudnicu ušao skrivajući se ispod kape, a o presudi se dugo vodi polemika. Dok su porodice nastradalih tražile maksimalnu kaznu od 4 godine zatvora, advokat optuženog predlagao je kaznu od godinu dana i 8 mjeseci.

Porodicama nije bilo lako da se suoče sa optuženim lice u lice, a sin stradalog Mirsada Kerića napravio je i incident. On je u jednom trenutku napao optuženog Leventa A, kao i njegovog advokata, uz salvu psovki i neprimjerenih riječi.

Nakon incidenta optuženi se obratio porodicama.

“Žao mi je, ne mogu nikome da pogledam u oči”, kratko je rekao Turčin.

Nakon incidenta došlo je do kratke pauze, a nakon nje saopštena je i presuda. Alsin Levent osuđen je na 3 godine i 3 mjeseca zatvora.

Podsjetimo, pjevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u februaru 2019. godine, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći do koje je došlo tako što je pijani vozač udario od pozadi auto u kome je bio Šaulić, a ovako je bilo na poslednjem ispraćaju kralju narodne muzike:

loading...

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com