“OVDJE SVAKO SVAKOGA PRISLUŠKUJE” Danas saslušanje Katnića, Burića, Abazovića, Vukšića i Radonjića

Sjednica će biti održana u prostoriji za razmatranje materijala označenih stepenom tajnosti.

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu saslušaće danas potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, povodom dešavanja u bezbjednosnom sektoru.

Odbor će saslušati i direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Vukšića i šefa specijalnog policijskog odjeljenja Dragana Radonjića.
Odluku o kontrolnom saslušanju Odbor je donio jednoglasno, na inicijativu predsjednika tog tijela Milana Kneževića.

Saslušanje je inicirao predsjednik Odbora Milan Knežević.

Knežević je obrazlažući inicijativu rekao da se plaši da je bezbjednosna situacija toliko kulminirala da posljedice mogu biti nesagledive.

“Moram da iskažem zabrinutost zbog ćutanja određenih institucija, ali još više zbog konfuzija kada se određene institucije oglase”, rekao je on.

Dodao je da je Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), čast pojedincima, uvijek bila politizovana, ali da on kao poslanih neće dozvoliti da ANB postane Crnogorsko narodno pozorište ili opera.

Knežević je kazao da kada je početkom godine otkrivena afera prisluškivanja mitropolita, političara i novinara, nije bilo ekspresne reakcije da se pronađu nalogodavci.

“Sada kada se otkrilo da je prisluškivan Katnić, sada nastaje teatar. Ovdje svako svakoga prisluškuje – kriminalni klanovi između sebe, i ANB za potrebe klanova i nalogodavaca, policija je prisluškivala ANB, Vojna bezbjednost prisluškivala policiju. Ovdje je problem što je prisluškivanje Milivoja Katnića trajalo godinama unazad i on je to vjerovatnom znao”, rekao je Knežević.

Poručio je da bi bilo dobro da Odbor na zatvorenoj sjednici utvrdi ko je sve i koga prisluškivao.

On je poručio svom kumu Milivoju Katniću da će mu olakšati u istrazi: “Dejan Peruničić je mogao da prima naloge samo od dvojice ljudi – Mila Đukanovića i Duška Markovića, sve ostalo za njega je boranija”.

Pozvao je SDT da Peruničiću da status svjedoka saradnika, poručivši da će sigurno biti kredibilniji od Saše Sinđelića i ostalih jadransko jonskih.

Sjednica će biti održana u prostoriji za razmatranje materijala označenih stepenom tajnosti.

loading...

4 komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com