PAVIĆEVIĆ: Krivokapić sposoban samo da proizvodi krize dok se DPS naslađuje

Slučaj ministra Vladimira Leposavića je još jedan pokazatelj da su Zdravko Krivokapić i njegova vlada sposobni samo da proizvode krize, kaže direktor podgoričkog Društva za istraživanje politike i političke teorije Vladimir Pavićević povodom inicijative crnogorskog premijera za smijenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava zbog izjave o Srebrenici.

 

Pavićević za Tanjug kaže da je Krivokapić od početka mandata u mnogim postupcima pokazivao politiku potpune dezorijentisanosti koja je, kako kaže, mimo političke logike i stabilizacije prilika u Crnoj Gori, a predlog za smijenu ministra Leposavića vidi kao rezultat nerazumijevanja politike, neznanja i dezorijentisanosti aktuelnog premijera.

”Ključna riječ za definisanje njegovog djelovanja u ova četiri mjeseca je nesposobnost i krize koje odražavaju njegovu nesposobnost”, kaže Pavićević.

 

Prema njegovoj ocjeni, Krivokapić je ostao bez ikakvog autoriteta i političke težine, a sadašnja kriza može da se riješi njegovom ostavkom, dok vladu, kako kaže, treba da preuzme sadašnji vicepremijer Dritan Abazović i da u nju uđu ”politički autoriteti” iz Demokratskog fronta. 

”Da se Krivokapić pomjeri sa mjesta predsjednika vlade jer je pokazao da je nesposoban, a da Abazović, koji je ipak pokazao jednu odvažnost, odlučnost i snalažljivost, preuzme vladu i da se konačno normalizuje stanje i stabilizuju političke prilike u Crnoj Gori”, navodi Pavićević. 

Prema njegovoj ocjeni, neizvijesno je da li će Skupština Crne Gore smijeniti Leposavića ili ne, a ključnim pitanjem smatra ponašanje Krivokapića i posledice njegovog djelovanja.

”Jedino DPS Mila Đukanovića ima ogromno interesovanje da Krivokapić nastavi da radi kao što je do sada, u DPS se sada naslađuju i zato treba da se prekine sa tom praksom”, ističe Pavićević.

Dodaje da je Krivokapić pokazao da nije bio pravi izbor za premijera, imajući u vidu da je vlast smijenjena posle 30 godina i da je najozbiljnije trebalo pristupiti promjenama.

”Umijesto ozbiljnog pristupa, Krivokapić se ponašao kao neko ko nema pojma šta ga je snašlo i gdje se nalazi. To mora da se mjenja, ako nova vlast hoće da napravi neki rezultat”, zaključuje Pavićević.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button