“Podržavam napore šefa ANB-a, sve se može kada postoji profesionalna volja da se udari u osinjak”

Potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović kazao je da će snažno pozdraviti i podržati napore šefa ANB-a Dejana Vukšića, da javno progovori i podijeli početna saznanja o pristrasnom i nezakonitom djelovanju ANB-a do kojih je došao.

“Vjerujemo da će pružiti dovoljno argumentacije da se potvrdi sve što je doskorašnja opozicija, a sadašnja vlast, tvrdila o ANB-u – da je riječ o političkom pultu, koji je doskora služio za odbranu režima, njegovih interesa i privilegija”, ocijenio je Krapović u odgovorima “Vijestima”.

Naglasio da se sve može kada postoji profesionalna i politička volja da se udari u osinjak.

“Nova politička većina i odgovorni pojedinci pokazaće dovoljno spremnosti, odvažnosti i odlučnosti za hvatanje u koštac sa bezakonjima koja su vršena unutar ANB-a. Država i njene institucije su, ukoliko za to postoji politička volja, nemjerljivo jače od najorganizovanijih kriminalnih grupa. Kao nova vlast, pokazaćemo, uvjereni smo, kako je moguće”, kazao je Krapović – na pitanje da li je nova vlast kadra da se uhvati u koštac sa ovim problemom.

Demokrate tvrde da su meta tajnog praćenje bili svi pojedinci koji su bili doživljeni kao ozbiljan politički takmac bivšoj vlasti, a sadašnjoj opoziciji, koji su “iskazivali namjeru da ih svrgnu sa vlasti ili da iznesu u javnost njihova nepočinstva”.

“Tu slobodno možemo ubrajati sve borce protiv korupcije i kriminala, kriminalizacije društva, one koji su upirali prstom u bezakonje i basnoslovno bogaćenje pojedinaca bliskih sada opozicionoj Demokratskoj partiji socijalista. Naravno, i međunarodni zvaničnici koje su prepoznavali kao spremne da podrže procese demokratizacije u Crnoj Gori. Izuzetno je važno i snažno podržavamo sazivanje sjednice Odbora za bezbjednost povodom ovog slučaja. S obzirom na to da su u tom Odboru i predstavnici Demokratske Crne Gore, iniciraćemo kontrolno saslušanje direktora ANB-a na ovu temu kroz institut parlamentarne istrage. Ne dovodimo u pitanje da će direktor ANB-a, gospodin Vukšić, dati dovoljno argumentacije za obezbjeđivanje ozbiljnosti ovog procesa”, rekao je Krapović.

(Vijesti)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button