POGINULA NA MJESTU: Vraćali su se rada u polju, a djevojka je u panici stala nasred pruge!

Voz je na mjestu usmrtio djevojku koja je vozila (20), teško ozlijedio majku i komšinicu. Za njima je naišao otac, koji je ostao skamenjen. Voz je udario auto na prelazu na kojem je samo Andrijin krst.

-Valentina stani, vrisnula je majka Blaženka kćeri. No Valentina se, čini se, zbunila i krenula pa zatim stala na pruzi u trenutku kad nam je s lijeve strane dolazio vlak, kazala je drhtavim glasom Kristina Dent (37) iz Kozarevca nedaleko od Kloštra Podravskog, prenosi 24sata.hr. 

– Bila sam na mjestu suvozača. Uspjela sam otvoriti vrata te sam se bacila u jarak i tako jedva izvukla živu glavu – kazala je potresena Kristina koja je jedina prošla neozlijeđena u stravičnoj nesreći. U petak u 19.30 sati u Kloštru Podravskom putnički voz je naletio na Citroen Xsaru koprivničkih registarskih oznaka, na prelazu ceste preko pruge na kojem nema sigurnosne brklje. Auto se od siline udarca nekoliko puta okrenuo te se zaustavio u jarku. Na mjestu je preminula vozačica Valentina (20), a teško su ozlijeđene njena majka Blaženka, te susjeda Božica Šogorić (53), koje su hitno prevezene u Koprivničku bolnicu, dok je lakše ozlijeđena Mirjana Mostovljan (43).

– Upomoć! Pomozite nam – vrištala je Kristina dok su se iz olupine auta čuli stravični krici zapomaganja.

U pomoć su im odmah priskočili stanari obližnjih kuća koji su stradale počeli izvlačiti iz smrskanog auta. Žene su se vraćale u Kozarevac s polja pokraj Pitomače, nakon što su posadile papriku, jer obitelj Mihaljević živi od povrtlarske proizvodnje. Kristina kaže kako je cijelim putem bila vezana pojasom koji je nekoliko kuća prije nailaska ceste na prugu otkopčala.

– Kao da me sam dragi Bog nagovorio da to učinim. U protivnom bih i ja stradala – kazala je potresena Kristina.

Prije nego su vozilom krenuli preko pruge, Kristina je pogledala u desnu stranu i rekla vozačici da nema voza. Okrenuvši glavu vidjela ga je da dolazi s lijeve, vozačeve strane. Čula je zvižduk sirene, ali ni dan nakon tragedije ne zna što se dogodilo sa djevojkom za volanom.

Uvjerena je kako je nesreći kumovalo njeno neiskustvo, jer vozi tek godinu dana, te loš pregled na prelazu koji je označen samo Andrijinim krstom. Nekoliko minuta kasnije, dok su ljudi izvlačili unesrećene, naišao je Valentinin otac s kombijem, jer je i on zajedno sa ženama bio na njivi. Prema riječima jednog od članova obitelji, ostao je gotovo paralizovan od tragedije, i uzeo je u ruke tijelo kćeri kojoj nije bilo pomoći.

(24sata.hr)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com