Pokrenuta finansijska istraga protiv Zvicera u Ukrajini: Evo gdje sada živi VOĐA KAVČANA i ko ga čuva

Ukrajinsko tužilaštvo i policija pokrenuli su finansijsku istragu protiv Radoja i Tamare Zvicer zbog sumnje da nelegalno zarađeni novac pokušavaju da ubace u legalne finansijske tokove, piše Dan.

Istraga je tajna, a tamošnja policija provjerava njihovu firmu.

Zviceri su na teritoriji Ukrajine registrovali legalnu firmu zajedno sa G.Z. i M.Z. Radi se o kompaniji Interfoodtechnology LLC, registrovanoj u novembru 2018. godine u Poltavi, a koja posluje u oblasti ugostiteljstva.

Zvicer, koji je u policijskim evidencijama označen kao vođa „kavačkog klana“, preživio je 26. maja ove godine pokušaj surove likvidacije u Kijevu.

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, on je ranije predao zahtjev za dobijanje ukrajinskog državljanstva, pri čemu je, navodno, priložio moldavski pasoš.

Nakon izlaska iz bolnice, piše Dan, Zvicer živi na adresi gdje je i ranije živio. Na toj lokaciji čuvali su ga pripadnici ukrajinske policije.

Rentira još dva stana u cilju dodatnog obezbjeđenja.

U Ukrajini je boravio pod imenom Piter Raduj Znice, kazao je ranije izvor Dana.

Ukoliko Crna Gora ne bude potraživala Zvicera, a on bude posjedovao pasoš i neke druge zemlje osim Crne Gore, može biti deportovan i u tu zemlju.

Radoje Zvicer teško je ranjen u maju ove godine u sačekuši u kijevskom kvartu u kojem je živio.

Zbog napada na njega uhapšeni su Stefan Đukić, prvoosumnjičeni za ubistvo Baranina Jovana Klisića, Podgoričanin Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković. U sklopu istrage o ovom slučaju, priveden je i službenik ukrajinske policije Rostislav Černobrivi.

Ukrajinski portal Detektiv info nakon toga je objavio da je Tamara Zvicer pucala na napadače koji su teško ranili njenog supruga.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button