POKUŠALA DA “ZATAŠKA” SLUČAJ: Direktorica NPCG Kljajević prikriva falsifikovanje službenog pečata

Nadzornici Nacionalog parka „Skadarsko jezero“ 16. septembra dobili su informaciju od igumana Manastira Kom, koji se nazali u prostoru nacionalnog parka, da se u prostorijama manastira nalazi službeni pečat Nacionalnog parka „Skadarsko jezero“, saznaje Portal Dan.

Naime, ovo nije bila prva prijava koju je nastojnik Manastira Kom upućivao nadležnima u JPNPCG. Navedenog datuma nadzornici NP Skadarsko jezero bili su kod nastojnika manastira koji im je saopštio da je pečat službe zaboravio ili namjerno ostavio bivši šef Službe zaštite NP „Skadarsko jezero“ Dražen Ivanović.

– Više puta iguman manastira nas je pozivao da treba da se vidimo i da nam preda nešto što je u vlasništvu Nacionalnog parka. U toku razgovora saznali smo da je bivši šef Službe zaštite NP „Skadarsko jezero“ Dražen Ivanović, prilikom jedne od čestih posjeta krajem 2020. ili početkom 2021. godine, u manastiru zaboravio ili namjerno ostavio službeni pečat NP „Skadarsko jezero“ – navodi kontrolor Službe zaštite Predrag Dukić.
Nadzornici su od oca Filipa tražili da im pokaže dokaz, odnosno pečat, što je on i učinio, nakon čega su, radi službene zabilješke, fotografisali predmet u vlasništvu Parkova.

– Iguman nam je saopštio da će pečat predati uz prisustvo nekog od rukovodilaca JPNPCG ili bilo kog službenog organa iz tužilaštva ili policije, kako se pečat ne bi zloupotrijebio – navode nadzornici Službe zaštite.

Nakon sačinjene i zavedene službene zabilješke, broj 03 – 2787, nadležni kontrolor Dukić je obavijestio direktoricu JPNPCG Jelenu Kljajević koja ga je pozvala na razgovor.

– Obavijestio sam direktoricu Kljajević da se radi o pečatu NP „Skadarsko jezero“ i da se, u suštini, radi o falsifikovanom pečatu i nezakonitom postupanju sa njim od strane zaposlenog naše ustanove, bivšem šefu Službe zaštite Draženu Ivanoviću – kaže kontrolor Dukić.

Kljajević je tada obećala da će postupiti po prijavi urgentno i po zakonu i istovremeno u razgovoru naglasila da o ovom slučaju nikom ništa ne pominje, kaže Dukić.

– Ističem veoma važnu situaciju dijela razgovora sa direktoricom Kljajević u kojem mi je ona naredila da navedeni događaj koji je prezentovan u službenoj zabilješci slučajno nikom ne pominjem, pogotovo ne direktoru NP „Skadarsko jezero“ Aleksandru Bulatoviću – navodi Dukić.

Kako direktorica JPNPCG do 15. oktobra nije preduzela nikakve radnje po ovom djelu, kontrolor NP je to shvatio kao zataškavanje, o čemu je zvanično obavijestio i Bulatovića i nadležne organe.

Kako saznaje Portal Dan, slučaj je predat nadležnom Osnovnom tužilaštvu u Podgorici, a predmet, zaveden pod brojem 414, zadužila je osnovni tužilac Suzana Šišević.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com