DANILOVIĆ: Rado bih birao novu vladu, možemo bolje i očekivali smo više - Volim Podgoricu

DANILOVIĆ: Rado bih birao novu vladu, možemo bolje i očekivali smo više

Rado bih birao novu vladu, ali da bi “za njih, za one svrgnute 30. avgusta i anarhija bila ‘mila majka, saopštio je danas lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Danilović je kazao da predstavnici prethodne vlasti moraju shvatiti da je “naše kritikovanje posve drugačije od njihovog” i da to nikada ne može biti isto.

“Da je ovdje živ još uvijek politički moral DPS, SDP, BS koalicija bi ćutala. Oni su nakon svih; ramada, limenki, morskih dobara, šumskog lopovluka, spollnopolitičkih skandala, divljanja OKG, zapošljavanja kusog i repatog po sitemu koji nikada ne može biti prevaziđen, pljački budžeta kakve nisu zapamćene, progona pojedinaca, grupa, naroda i nacija, podigli glavu i drže politički čas i poslužuju nam vlastitu čast. Da politički moral nije umro oni ćutali i čistili vlastite redove. Naprotiv.” kazao je Danilović.

 

“Neki ne zaboravljamo i nećemo nikad. To su oni isti što su nam dušu i slobodu držali u prljavoj šaci kriminala. To su oni koji su nas tukli po ulicama, hapsili i privodili djecu i starce, oni koji su htjeli da nas spaljuju po hramovima i da nas trpaju na traktore. Neki zaboravljaju, ja nisam od tih”, kazao je Danilović.

Kazao je da bi se o sposobnosti ili nesposobnosti postojeće Vlade, o očekivanjima i sličnom, može argumentovano pričati “do sjutra”, ali da su i pojedinačno i zbirno, “sadašnji moralne gromade za one što su se na sve nas mijenjali kao na macu pune tri decenije”.

“Oni će da drže slovo o načinu zapošljavanja? O nastavničkom i direktorskom kadru? O dubini i širini? Oni se zgražavaju nad brutalnim smjenama njihovih ‘profesionalnih kadrova’? Oni govore o uhljebima? Udomili su na hiljade kupljenih diploma, oteli i podijelili na stotine i stotine stanova, privatizovali hiljade službenih automobila, od Plantaža 13. jul napravili stjecište i partijsko porodični dom, sigurnu žensku kuću i mušku perspektivu, koje smo mi finansirali. Kupovali smo im placeve i provode, ljetovanja, svaku sitnicu i asesoare svačega”, navodi Danilović.

Da politički moral, kako je kazao, nije sahranjen, mnogi bi morali ćutati i decenijama.

“Želio sam svim bićem da se ne ‘love vještice’ kada preuzmemo vlast, ali ni da se ne opraštaju pojedincima krvave smutnje i bogatstva koja su besprizorno otimana. Možemo da se svađamo i neprimjereno, a činimo i to, možemo ludački da se gonimo, ali jedno ne zaboravimo nikad; od one njihove slobode i demokratije bolja je i anarhija. Ne zaboravimo – ponoviće nam se”, zaključuje Danilović.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com