Šehović Krivokapiću: Povucite se sa čela ove Frankeštajn Vlade, izazvali ste najveću političku i institucionalnu krizu ikada - Volim Podgoricu

Šehović Krivokapiću: Povucite se sa čela ove Frankeštajn Vlade, izazvali ste najveću političku i institucionalnu krizu ikada

Zahvaljujući Vama kao prvom čovjeku Vlade, kao i parlamentarnoj većini koja Vas je izabrala, Crna Gora je suočena sa najvećom političkom i institucionalnom krizom od uvođenja višepartijskog sistema, drastičnim padom životnog standarda budući da mjesečno preko 100 lica ostaje bez posla, katastrofalnom epidemiološkom situacijom, ali i suštinskom blokadom procesa evropskih integracija, što na najbolji mogući javnost potvrđuje poslednji izvještaj Evropske komisije o Crnoj Gori, koji je najgori koji smo dobili ikada, saopštio je danas poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović na premijerskom satu.

„Nijeste ispunili niti jedno izborno obećanje. Umjesto obećane slobode, obezbijedili ste slobodu u izlivima najbrutalnije nacionalne i vjerske mržnje, slobodu u kojoj su najmanje slobodni Crnogorci i brojčano manji narodi koji su sebe ugradili u temelje ove države, slobodu koja nas je vratila u 90-te godine, zahvaljujući kojoj su onima za koje su osuđeni ratni zločinci heroji i idoli širom otvorena vrata vaše Vlade po širini i dubini. Umjesto građanske i sekularne, pretvorili ste nas u nacionalističku i klerikalnu državu, jer ste nam na velika vrata u XXI vijeku uveli teokratiju, a umjesto ekspertske, reformske i multietničke Vlade, servirali ste nam po prvi put u novijoj istoriji jednonacionalni i jednovjerski sastav ministara“, kazao je Šehović

Šehovoć je podsjetio da je broj zaposlenih smanjen za 18 hiljada, a nezaposlenih povećan za 11 hiljada.

“Cijene osnovnih životnih namirnica su porasle do 70 odsto a rast cijena goriva je najveći u Evropi. Broj blokiranih firmi za samo godinu uvećan za oko 400 a iznos blokiranog duga za čak 150 miliona eura. Za svega devet mjeseci rada Vaše Vlade ste uspjeli da dobit Elektroprivrede, Rudnika uglja i CEDIS-a smanjite za čak 30 miliona eura“, saopštio je Šehović.

Šehović je takođe ustvrdio da je Vlada potpuno izgubila autoritet i povjerenje građana kada je riječ o suočavanju sa epidemiološkom krizom, zbog čega i ne treba da nas začudi podatak da spadamo u zemlje sa najvećim brojem zaraženih i preminulih na u Evropi i svijetu.

„Jedina smo država na planeti koja ima nevakcinisanog premijera na čelu Vladinog tijela za borbu protiv korona virusa“, kazao je Šehović.

„O rezultatskom krahu politike vaše Vlade najubjedljivije svjedoči najgori godišnji Izvještaj EK ikada, te najlošija prosječna ocjena otkada se vrše ova vrsta mjerenja napretka svake države u procesu EU integracije, zbog čega je suštinski došlo do suspenzije pregovaračkog procesa“, ukazao je Šehović.

Šehović je na kraju podsjetio premijera na primjer premijerke Švedske, koja je nakon svega nekoliko sati od njenog izbora podnijela ostavku na tu funkciju jer budžet nije dobio potrebnu većinu u Parlamentu.

„Slijedite primjer Vaše koleginice iz Švedske, učinite ono što Vam je jedino i preostalo nakon što ste ostali bez podrške u Parlamentu, povucite se sa čela ove Frankeštajn Vlade i otvorite na taj način prostor za dalju političku dinamiku u Crnoj Gori“, zaključio je Šehović.

2 komentara

  1. Da ovaj smrad od šehovića ima dva prsta obraza,ne bi se pojavljivao na svetlost dana,posle aktivnog učešća u pljačkaškoj pohari drpsa i satelita,koji su redom vireli milu iz guz..e.A sad laje,kao zadnja kipra,nikakva sorta.Ali to je njegovo opredeljenje i opet da ga zapadne bi bio saučesnik u okg drps+satelitići.
    Sva prilika ćeš se načekati ovog puta,june iz gusinja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com