URA potpisala Memorandum o saradnji sa Zelenim Danske, jedan od ciljeva osnivanje Zelene političke akademije

,,Građanski pokret URA i Zeleni Danske (SF) dijele zajedničku viziju Evrope, održivu, zelenu i u kojoj svi ljudi žive slobodno, bez obzira na religijsku opredijeljenost, seksualnu orjentaciju ili politički stav. Stremimo ka najvišim standardima dobrog upravljanja i zajednički ćemo raditi na promociji naših društava u kojima političke partije igraju konstruktivnu i demokratsku ulogu, odgovaraju potrebama građana i jačaju inkluziju svih grupa u društvu. Inspirisaćemo jedni druge i njegovati nove ideje za političko organizovanje i rješavanje problema”, piše u Memorandumu o saradnji koji je danas generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić potpisao sa potpredsjednikom Zelenih Danske Serdalom Benlijem.

Jedan od glavnih ciljeva je i osnivanje Zelene političke akademije, koja će služiti za osnaživanje novih generacija političara u Crnoj Gori, ali i šire.

Zelene Danske i URU povezuje pragmatizam, čija je svrha da razvija rješenja i stvori uticaj u organima zakonodavne vlasti. ,,Naša kolaboracija biće strateška, zato jer se angažujemo da kreiramo promjene u zajednici. Ostvarićemo benefite na polju razvoju, promovisaćemo održivost, njegovati partnerstva i poznanstva i radićemo zajednički u pravcu jačanja mladih lidera u partijama. Memorandum o saradnji prvi je korak u zajedničkom radu koji nam predstoji”, zaključuje se u dokumentu.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button