URA potpisala Memorandum o saradnji sa Zelenim Danske, jedan od ciljeva osnivanje Zelene političke akademije - Volim Podgoricu

URA potpisala Memorandum o saradnji sa Zelenim Danske, jedan od ciljeva osnivanje Zelene političke akademije

,,Građanski pokret URA i Zeleni Danske (SF) dijele zajedničku viziju Evrope, održivu, zelenu i u kojoj svi ljudi žive slobodno, bez obzira na religijsku opredijeljenost, seksualnu orjentaciju ili politički stav. Stremimo ka najvišim standardima dobrog upravljanja i zajednički ćemo raditi na promociji naših društava u kojima političke partije igraju konstruktivnu i demokratsku ulogu, odgovaraju potrebama građana i jačaju inkluziju svih grupa u društvu. Inspirisaćemo jedni druge i njegovati nove ideje za političko organizovanje i rješavanje problema”, piše u Memorandumu o saradnji koji je danas generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić potpisao sa potpredsjednikom Zelenih Danske Serdalom Benlijem.

Jedan od glavnih ciljeva je i osnivanje Zelene političke akademije, koja će služiti za osnaživanje novih generacija političara u Crnoj Gori, ali i šire.

Zelene Danske i URU povezuje pragmatizam, čija je svrha da razvija rješenja i stvori uticaj u organima zakonodavne vlasti. ,,Naša kolaboracija biće strateška, zato jer se angažujemo da kreiramo promjene u zajednici. Ostvarićemo benefite na polju razvoju, promovisaćemo održivost, njegovati partnerstva i poznanstva i radićemo zajednički u pravcu jačanja mladih lidera u partijama. Memorandum o saradnji prvi je korak u zajedničkom radu koji nam predstoji”, zaključuje se u dokumentu.

2 komentara

  1. Your post offers confirmed beneficial to me personally. It’s very informative and you’re simply certainly extremely knowledgeable in this region. You have opened up my eye to be able to various views on this particular matter together with interesting and strong content.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com