PRIBILOVIĆ: Na nekontrolisano i nezakonito zapošljavanje u preduzećima čiji je država vlasnik ili osnivač, Vlada mora dati adekvatan odgovor

Poslanica Demokratske partije socijalista Suzana Pribilović je tokom današnje sjednice Skupštine Crne Gore kazala da smo svjedoci da je, nakon parlamentarnih izbora održanih u avgustu 2020. godine, došlo do nekontrolisanog zapošljavanja u privrednim društvima čiji je osnivač država i u kojima država posjeduje većinski udio kapitala.

“Jedan od dokaza je i informacija Ministarstva kapitalnih investicija sa početka ovog mjeseca, koja se tiče uvećanja broja zaposlenih i povećanja troškova poslovanja u EPCG, CEDIS-u, Luci Bar, Rudniku uglja”, navela je ona.

Ukoliko se bilo ko, kako je saopštila, do sada osmjelio da javno pokrene pitanje o nekontrolisanom i nezakonitom zapošljavanju u ovim preduzećima, takao je osinje gnijezdo.

“Taj je od strane rukovodstva ovih preduzeća pred građanima Crne Gore zasut najprizemnijim uvredama kako na ličnom, tako i na profesionalnom planu”, podvukla je ona.

Na kraju Pribilović je zaključila da je stanje u ovim privrednim društvima alarmantno, te da od premijera, koji je bio ovako ažuran kada je u pitanju Temeljni ugovor, očekuje da će preduzeti sve neophodne aktivnosti da se ovome stane na kraj u što kraćem roku.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com