Prodaje se imovina Žarka Pavićevića!

Stečajni upravnik je pred Novu godinu oglasio prodaju nekretnina, opreme i namještaja u vlasništvu Zavoda za izgradnju Bara (ZIB), firme iza koje stoji bivši predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević. Imovina se prodaje kako bi se namirili dugovi tog privrednog društva. To je učinjeno na osnovu članova 134 i 136 Zakona o stečaju.

Kad je u pitanju nepokretna imovina koja se prodaje radi se o poslovnom prostoru površine 486 kvadrata u Novom Baru, piše Dan.

Predmetni poslovni prostor se prodaje zajedno sa dijelom pripadajuće kancelarijske opreme i namještaja… Početna i ujedno najniža cijena iznosi 370.000 eura, od čega je vrijednost poslovnog prostora 362.000 eura, a vrijednost kancelarijskog namještaja i opreme 8.000 eura piše, između ostalog, u ponudi za nadmetanje, koja je otvorena do 26. januara ove godine.

Osim poslovnog prostora, stečajni upravnik oglasio je na prodaju i mašinu za istezanje i sječenje željeza, građevinske kranove, kade, kupatila, umivaonike, plastične cijevi…

U aprilu prošle godine Dan je objavio da su dva javna izvršitelja pokrenula prinudnu naplatu dugova i blokirali nepokretnu imovinu druge Pavićevićeve firme Samba. Radilo se o teretima koji su upisani krajem septembra 2016. i početkom maja 2017. godine. Predstavnici katastra upisali su prvo zabilježbu rješenja o izvršenju na osnovu zaključka Iv.br. 767/15 od 12. septembra 2016. godinejavnog izvršitelja Ane Nikić iz Bara. Skoro godinu kasnije dodat je i novi teret javnog izvršitelja Snežane Pavličić iz Podgorice Iv.br. 640/17 od 10. aprila 2017. godine. Ti tereti i danas su aktivni.

Dan nije mogao da do bije podatak o kolikom dugu je riječ i ko je povjerilac.

Kompanija Samba osnovana je u julu 2002. godine. Njena djelatnost je “ostala trgovina na veliko”. Osnivači Sambe su Žarko Pavićević i njegov sin Predrag Pavićević, koji je ujedno i izvršni direktor. U finansijskom izvještaju može se vidjeti da je kompanija Samba 2017. godine imala ukupnu aktivu 1.928.438 eura. Prijavili su i neraspoređenu dobit od 579.195, koja je prenesena iz ranijih godina. Takođe, evidentiran je i gubitak od 369.753 eura.

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je novu istragu protiv Žarka Pavićevića zbog poslova u kojima je Pošta Crne Gore oštećena za 2,5 miliona eura. Istraga u kojoj je, osim Pavićevića, saslušano nekoliko svjedoka pokrenuta je na osnovu tužbe koju je Pošta Crne Gore podnijela protiv Zavoda za izgradnju Bara u stečaju.

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je krajem pretprošle godine presudu nojom je Žarko Pavićević osuđen na godinu zatvora zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

DAN

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button