PROTEST RADNIKA I STVARALACA U OBLASTI KULTURE: Vlada da razriješi Mandarić-Božović i smijeni Bratić

Kulturni poslenici i građanski aktivisti protestovali su ispred zgrade Vlade Crne Gore i zatrađili ostavku ministarke Vesne Bratić, kao i razrješenje direktorice Filmskog centra Aleksandre Božović. Poručuju da se nijesu okupili da brane nijednu fotelju, niti partijsko zapošljavanje bivše vlasti. Protest su najavili i naredne sedmice.

Protestu su, između ostalih, prisustvovali rediteljka Ana Vukotić, reditelj Danilo Marunović, predsjednica Udruženja glumaca Anđela Radović, Aleksandar Radunović Popaj iz TBOK, glumica Ivana Mrvaljević…  Foto: RTCG

“Osim kulturnih radnika i stvaralaca, pozivamo sve građane da se pridruže i podrže protest”, pisalo je, između ostalog, na plakatu koji je proteklih dana kružio društvenim mrežama.

Podsjetimo, najviše prašine proteklih dana podiglo se povodom imenovanja Aleksandre Mandarić – Božović na poziciju direktorice Filmskog centra.

Ona je na to mjesto imenovana na predlog ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić, a nakon smjene Sehada Čekića.

(Rtcg)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com