Putnici u Tivtu i Beogradu čekaju satima da polete avionom ToMontenegro

Više od 200 putnika šest sati je na aerodromu Tivat i čeka da poleti za Beograd avionom To Montenegro.

Kako su kazali Vijestima, let je bio zakazan u 11 časova, da bi im potom odložili za 12 časova, pa potom opet i po posljednjoj najavi trebalo bi da polete u 18 časova.

Putnici se žale da ne mogu napustiti zgradu aeroddoma gdje nema klime, veliki je broj djece i praktično je neizdrživo. Sumnjaju da će leta uopšte i biti.

Slična je situacija i na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu gdje putnici čekaju satima na let za Crnu Goru.

Problem je, navodno nastao, zbog ispadanje iz saobraćaja aviona tipa embraer E-190 (D-ACJJ) koji Air Montenegro iznajmljuje od njemačke kompanije German Airways.

Njemački avion uzet je u najam po tzv. ACMI aranžmanu (aircraft, creww, maintenance, insurance) što znači da u ovom slučaju, njega leti njemačka posada, a njegov vlasnik – kompanija German Airways je zadužena i za održavane i plaćanje osiguranja za ovaj avion.

D-ACJJ je jutros obavio redovan let na liniji Podgorica-Beograd, nakon čega je zbog tehničkih poteškoća, ostao na beogradskom aerodromu odakle nije na vrijeme poletio za Tivat. Tako je njemački avion „ispao“ iz danas planiranog saobraćaja Air Montenegra, a što je dovelo i do problema sa putnicima te kompanije koji su kupili karte za kasnije planirani let ovog aviona iz Tivta za Beograd.

 Ovo nije prvi put da aviona Air Montenegra kasne sa polijetanjem, a bilo je i slučajeva kada uopšte nisu uzlijetali kao što je bio slučaj sa letovima na relaciji Tivat-Beograd i Beograd-Podgorica prije dvije sedmice

Tog vikenda su u subotu kasnila tri leta za Beograd, a u nedjelju su kasnili letovi za Ljubljanu, Beograd i Banja Luku.

 

 
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com