Realizacija tursitičkih vaučera za zdravstvene radnike i prosvjetare od 20. maja do kraja godine

Realizacija turističkih vaučera od 200 eura koji su namijenjeni radnicima u prosvjeti i zdravstvu će početi u drugoj polovini ovog mjeseca, tačnije 20. maja kada će startovati i platforma putem koje će zainteresovani prosvjetni i zdravstveni radnici odnosno korisnici vaučera moći da bukiraju svoj odmor kod dostupnih privatnih izdavaoca smještaja, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Prosvjetnim i zdravstvenim radnicima će biti na raspolaganju turistički vaučeri u vrijednosti do 200 eura. Dodaju i da su turistički vaučeri validni samo za registrovani privatni smještaj i korišćenje vaučera je jednokratno.Vlasniku privatnog smještaja biće uplaćen novac po osnovu turističkog vaučera 10 dana nakon realizacije aranžmana.

“Platforma koja će povezivati zainteresovane strane je krajnje jednostavna za upotrebu. Dakle, ova platforma će biti dostupna i korisnicima vaučera i izdavaocima smještaja. SMS poruka, koju će korisnici dobiti, sadrži link aplikacije i šifru. Poruke će biti dostavljene na brojeve telefona koji su evidentirani u bazi prilikom prvobitne prijave, te još jednom molimo sve učesnike ovog Programa da provjere da li su dostavljeni podaci, u ovom slučaju brojevi mobilnih telefona, ispravni i u funkciji. Takođe je bitno napomenuti da neće biti fizičkog preuzimanja vaučera već će isti biti “preuzet” i evidentiran kao iskorišten u trenutku kada korisnici vaučera, preko platforme, potvrde rezervaciju izdavaocu smještaja”, naveli su iz ministarstva.

Dodaju da zbog epidemiološke situacije, koja je do nedavno bila loša, uz zatvoreni međugradski saobraćaj ohrabrivanje putovanja i vrijeme za realizaciju vaučera nije bilo pogodno, ali sada kada je epidemiološka situacija značajno povoljnija a masovna vakcinacija otpočela, te nema zabrane međugradskog saobraćaja stekli su se svi uslovi za realizaciju vaučera.

“Osim toga, rok za korišćenje vaučera produžen je do kraja decembra ove godine što znači da je na ovaj način omogućeno svim zainteresovanim korisnicima vaučera da iskoriste svoj vaučer do 31.12.2021. godine”, saopšteno je.

Podsjećaju i da su turistički vaučeri za prosvjetne i zdravstvene radnike i podrška izdavaocima privatnog smještaja mjera iz paketa podrške građanima i privredi iz prvog kvartala 2021. godine.

“Imajući u vidu posebno snažan negativan efekat pandemije na poslovanje izdavaoca privatnih smještaja, ova mjera odnosi se na podršku zainteresovanim fizičkim licima koja su upisana u Centralni turistički registar za pružanje usluga u domaćinstvu ali takođe i podrška prosvjetnim i zdravstvenim radnicima, koji u periodu zdravstvene krize pripadaju kategoriji direktno izloženih. Dodatno, prosvjeta i zdravstvo predstavljaju dva posebno važna stuba razvoja svakog društva, te na ovaj način Vlada želi da ih dodatno uvaži i podrži”, navode iz ministarstva.

Proces prijave vlasnika privatnih smještaja vršio se putem elektronske pošte na adresu [email protected] i preko arhive Ministarstva ekonomskog razvoja.

Ukupno je pristiglo 555 prijava izdavaoca privatnog smještaja.

Najveći broj prijava je pristigao sa juga naše zemlje, ali bilo je, kako se dodaje,  interesovanja i iz centralnog i sjevernog dijela Crne Gore.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button