SASLUŠANJE U SDT-u: Velju Nevolju ispituju o kavačkom klanu i pripremanim likvidacijama?

Beograđanin Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, vođa navijača Partizana, trebalo bi da bude saslušan u crnogorskom Specijalnom tužilaštvu, koje vodi postupak protiv osumnjičenih za pripremanje njegove likvidacije u Tivtu, piše Kurir.

Belivuk je, podsjetimo, sedam dana boravio u Kotoru s prijateljem Markom Miljkovićem, navodno kao gost vođa kavačkog klana Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana, navodi Kurir.

Organizator u Spužu

U petak, na dan kada je navodno sa tivatskog aerodroma trebalo da poleti za Srbiju, crnogorska policija uhapsila je osumnjičene za pripremanje njegovog i Miljkovićevog ubistva, koje je, kako se sumnja, organizovao Janko V.

Organizator likvidacije, koju je, prema pisanju crnogorskih medija, tražio sam vrh škaljarskog klana, već je u pritvoru u Spužu zbog sumnje da je dio kriminalne grupe kojoj se na teret stavlja i ubistvo Miloša Šakovića 2018, ističe Kurir.

Mediji spekulišu da bi, osim o pripremi njegove likvidacije, Belivuk istražiteljima trebalo da odgovori i na pitanje “da li poznaje Kraljevčane Lazara Ilića i Strahinju Savića, koji su u isto vrijeme uhapšeni u Budvi, ali zbog sumnje da su pokušali da ubiju Marka Ljubišu Kana, bliskog suprotstavljenom škaljarskom klanu”. Kan je, inače, do sada preživio dva atentata u Beogradu i jedan u Budvi, a policija ga označava kao vođu budvanske kriminalne grupe i kao osobu blisku “škaljarcima”, ali i Luki Bojoviću.

Crnogorski mediji nedavno su objavili i svjedočenje zaštićenog svjedoka Bajrama Piste, koji je priznao da ga je nekadašnji vozač vođe “kavčana” Slobodana Kašćelana spojio s tom kriminalnom grupom, koja ga je angažovala upravo da ubije Kana, navodi Kurir.

Otkrio nadimke i šifre

“Za Ilićem je Srbija raspisala potjernicu zbog sumnje da je prošle godine u TC “Ušće” ubio Aleksandra Šarca. Posle zločina u Beogradu, kako se sumnja, sklonio se u Crnu Goru. Promijenio je identitet i koristio lažna dokumenta, a specijalci su prilikom hapšenja kod njega našli kriptovani telefon sa aplikacijom Skaj, koju je koristio za šifrovane poruke” , prenjeli su mediji.

Kako navode, pripadnici bezbjednosnih službi uspjeli su da otvore telefon i u njemu pronađu dokaze koji ga povezuju sa pripremom likvidacije, navodi Kurir.

“Suočen s dokazima, pristao je da progovori i otkrije ko su ljudi koje je memorisao po šiframa i nadimcima” , otkrili su oni.

Jovan Vukotić podnio prijavu protiv policije

Jovan Vukotić, kako prenose Vijesti, podnio je krivičnu prijavu u kojoj od Specijalnog državnog tužilaštva traži da procesuiraju više policajaca koji su mu 22. oktobra prošle godine u Kotoru naredili da dođe u tamošnju stanicu policije, gdje ga je navodno vrebao plaćeni ubica. Osim toga, u prijavi koju je u ime Vukotića podnio advokat Damir Lekić, prema pisanju Vijesti, oni od direktora crnogorske policije i unutrašnje kontrole traže provjeru postupanja policajaca, koje su u tom dnevnom listu 3. januara Nikšićani Jovan Mrvaljević i Milo Jovanović optužili da su posle privođenja pokušali da im “iznude lažno priznanje da im je navodni šef škaljarskog klana naredio da ubiju nekoga”.

loading...

1 komentar

  1. Treba samo od Policije koja je privela Jovana Vukotica u Kotoru traziti ime ko im je naredio da ga privedu i odmah ce znati ko je saradnik Kavackog klana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button