SAVELJIĆ: Jovović rukovodio zločinom nad Solanom, sada je direktor Aerodroma

Ornitolog Darko Saveljić kritikovao je izbor Ognjena Jovovića za v.d. direktora Aerodroma Crne Gore, i opisao iskustvo sa njim kao stečajnim sudijom u ulcinjskoj Solani.

Saveljić je na Fejsbuku naveo da je Jovović od 2005. na Ulcinjskoj solani kao pomoćnik, a da je 2013. postao stečajni upravnik Solane, a da “država nikad nije kaznila zločin nad Solanom”.

“Od 2005.godine je na Ulcinjskoj solani kao pomoćnik, da bi 2013. godine postao stečajni upravnik Solane.
Za to vrijeme Solana je ostala bez nekoliko stotina radnika, čuvenog bagera, rezervoara mazuta od 40 tona, 17 hiljada tona lagerovane soli je ukradeno, nekoliko službenih vozila zapaljeno. Pumpa Đerane, vitalna za opstanak Solane je uništena (pa je nova kupljena za više od 100 hiljada eura), mnogi vitalni djelovi prodavani su kao staro gvožđe. Čak su i iz Eurofonda upozoravali na nedomaćinski odnos prema Solani.
Prodavao je solanu na više od 10 tendera, cijena je sa 256 miliona na posljednjem bila ispod 150 miliona. Na tenderima se niko nije javljao jer Solana nije imala vlasnika. Jednostavno, nijeste imali sa kim da razgovarate, ni on koji je prodavao nije znao ko je vlasnik”, napisao je Saveljić na svom Fb profilu. 
Ognjen Jovović je 2013.godine zabranio ulazak Darku Saveljiću na Solanu.

Saveljić Foto privatna arhiva

“Pod pritiskom ambasada, ulaz je dozvolio nakon nekoliko mjeseci s tim da svaki put sa mnom ide i čuvar, jer je obaveza stečajnog upravnika da čuva stečajnu masu (imovinu Solane), a Saveljić može nešto da ukrade. To što su nestajale mašine, bageri, pumpe, to ništa. Pa je išao kod studija koji je radio sajt o Solani da pokuša da ga ugasi. Pa je sa gnijezda flamingosa te 2013. nestalo stotine jaja, jer Solana ne smije da bude atraktivna za ptice. Knjigu o tome mogu da napišem”, kaže Saveljić. 
Država, kako dodaje, nikad nije kaznila zločin nad Solanom.

“Ognjen Jovović je postao VD direktor Aerodroma Crne Gore. Prvi put sam jutros ozbiljno pomislio da treba da pričam sa djecom da obrate pažnju na svoj engleski jer treba da idu odavde”, zaključio je Saveljić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com