Savjetnici Bečića dostavili imovinske kartone

Zakonom o sprečavanju korupcije propisano je da su javni funkcioneri dužni u roku od 30 dana od imenovanja Agenciji da dostave imovinske kartone. Za one koji to ne urade u zakonskom roku propisana je novčana kazna od 500 do 2.000 eura

Od kako je na konstitutivnoj sjednici 23. septembra izabran za predsjednika Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić dobio je četiri savjetnika.

Oni su u zakonskom roku dostavili imovinske kartone Agenciji za sprečavanje korupcije, od kojih dvojica prvi put u karijeri.

Zakonom o sprečavanju korupcije propisano je da su javni funkcioneri dužni u roku od 30 dana od imenovanja Agenciji da dostave imovinske kartone. Za one koji to ne urade u zakonskom roku propisana je novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

Bečić je krajem oktobra dobio dva savjentika – Nevena Gošovića i Aleksandra Klarića.

U mjesecu kada je imenovan za savjetnika, bivši poslanik Neven Gošović je primio 720 eura penzije, a pored toga i 700 eura kao savjetnik u Demokratama. Na računima je prijavio da ima 16.455 eura.

Osim što je vlasnik stana od 37 metara kvadratnih koje je stekao kupovinom, naslijedio je trećinu kuće od 81 metra kvadratnog i više od 60.000 metara kvadratnih zemljišta. Gošović je vlasnik automobila iz 1992. godine.

U prvom imovinskom kartonu, Klarić je prijavio da prima 450 eura studentske stipendije od Ministarstva prosvjete Srbije.

Prema njegovoj biografiji, on je trenutno na doktorskim studijama beogradskog Fakulteta političkih nauka.

Klarić je vlasnik stana od 46 metara kvadratnih koje je stekao kupovinom, a u banci ima oročeno 20.000 eura.

Još dva savjetnika – Vuka Jankovića i Duška Stjepovića – predsjednik crnogorskog parlamenta “dobio” je u prvoj polovini decembra. Janković, pravnik koji je godinama radio u Mreži za afirmaciju nevladnog sektora, prijavio je da je njegova prva savjetnička plata iz Skupštine iznosila 1.283 eura.

U svom prvom imovinskom kartonu, prijavio je da je vlasnik stana od 36 metara kvadratnih koji je stekao kupovinom.

Takođe je prijavio da od novembra 2018. godine vraća nepunih 5.155 eura duga u ratama od 128 eura.

Stjepović od 2018. godine dostavlja imovinske kartone, nakon što je izabran je za odbornika Demokrata u Skupštini opštine Danilovgrad.

Prema kartonu koji je dostavio po stupanju na mjesto savjetnika, njegova prva savjetnička plata iznosila je 1.253 eura a tokom cijele prošle godine primao je i 110 eura odborničke naknade.

Sva četvorica dali su Agenciji saglasnost za uvid u bankarske račune

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button