SD: Mišljenje VK u potpunosti u skladu sa onim na šta smo od početka ukazivali - Volim Podgoricu

SD: Mišljenje VK u potpunosti u skladu sa onim na šta smo od početka ukazivali

Mišljenje Venecijanske komisije o Zakonu o predsjedniku koji je usvojima aktuelna parlamentarna većina u potpunosti je u skladu sa onim na šta Socijaldemokrate od samog početka ukazuju, saopšteno je iz te partije.

“Dakle, neustavne su brojne odredbe ovog zakona, od postavljanja rokova predsjedniku bez ikakvog ustavnog utemeljenja, preko lišavanja predsjednika ustavnog prava da predlaže mandatara, do uvođenja novog kruga konsultacija i procedure za imenovanje i opoziv diplomatskih predstavnika”, kažu u SD-u.

Jasno se, naglašavaju, navodi u mišljenju VK i ono na šta smo više puta ukazivali svim političkim akterima u Crnoj Gori, a to je da se, bez ikakvog utemeljenja, Ustavne odredbe za čiju promjenu su potrebni glasovi 54 poslanika mijenjaju zakonom koji je izglasao 41 poslanik.

“Socijaldemokrate pozivaju sve konstituente aktuelne većine u parlamentu da, na sjednici 12. decembra, uvažavajući mišljenje stručne javnosti, a sada i Venecijanske komisije, pri ponovoljenom glasanju revidiraju prethodni stav i glasaju protiv ovog neustavnog rješenja, čime će stvoriti preduslove za otpočinjanje dijaloga i izvođenje Crne Gore iz duboke političke i institucionalne krize u koju je zapala”, zaključuju u SD-u.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com