ŠEHOVIĆ: Civilizacijski sunovrat očigledan, vratiti Crnu Goru na evropski kolosjek

Socijaldemokrate (SD) su u potpunosti spremne za predstojeće lokalne izbore, i daće puni doprinos očekivanom dobrom rezultatu građanskih i evropskih snaga, koje će naše društvo vratiti sa stranputice kojom se već dvije godine zaputilo, zahvaljujući neodgovornoj Krivokapićevoj i Abazovićevoj Vladi, čija smo najglasnija opozicija bili, poručeno je sa sjednice Predsjedništva.

Kako je navedeno, SD će na izbore izaći i samostalno – u Baru, i kao lider koalicije – u Plavu, ili pak kao dio širih koalicija, u zavisnosti od stanja i potreba u određenim opštinama.

“SD će izvjesno na lokalnim izborima zadržati ili povećati trenutni broj odbornika. No, to nije bio jedini motiv u pripremi izbora za 23. oktobar, već smo u svakom momentu imali u vidu širu sliku i potrebu da građanske političke snage vrate opštine i cijelu Crnu Goru na evropski i civilizacijski kolosjek. Zato smo, i tamo gdje idemo samostalno i tamo gdje nastupamo u koaliciji, bez izuzetka konstruktivan faktor“, poručio je predsjednik SD Damir Šehović.

Ovo nije vrijeme, kako je istakao, da progresivne snage odmjeravaju snage između sebe, već da ih sve skupa odmjere sa onima koji su dokazano, u prethodne dvije godine, zaslužne za politički, institucionalni, ekonomski i civilizacijski sunovrat, koji je i domaćoj i međunarodnoj javnosti više nego očigledan.

Predsjedništvo je konstatovalo da su u prethodne dvije godine Socijaldemokrate pokazale kapacitet za odgovorno djelovanje i iz opozicije, a ne samo iz vlasti, uz podsjećanje na činjenice da je SD imao više zakonskih predloga nego čitava 43. Vlada, zahvaljujući čemu su uostalom i povećane naknade korisnicima Programa stručnog osposobljavanja, najniže penzije, te studentski krediti i stipendije.

Predsjedništvo je formiralo Centralni izborni štab, na čijem čelu će biti predsjednik Šehović, kao i Operativni štan, čijim radom će rukovoditi generalni sekretar Miloš Čelanović. Predsjedništvo je dalo saglasnost opštinskim odborima za formalizaciju predloženih koalicionih aranžmana.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com