SMIJENJEN SUDIJA KOJI SUDI DARKU ŠARIĆU: Evo šta će se dogoditi sa suđenjem za pranje višemilionskog iznosa - Volim Podgoricu

SMIJENJEN SUDIJA KOJI SUDI DARKU ŠARIĆU: Evo šta će se dogoditi sa suđenjem za pranje višemilionskog iznosa

Ponovljeno suđenje Darku Šariću (25) i njegovim saradnicima, optuženim za “pranje” 22 miliona eura, koje su, prema Tužilaštvu, stečene od prodaje kokaina, neće sjutra biti održano, pošto je prema tvrdnjama Informera promjenjen član sudskog vijeća.

Prema saznanjima ovog portala portala, maratonski proces biće odložen do daljeg jer je član sudskog vijeća Dragomir Gerasimović vraćen iz Specijalnog suda u Beogradu u Viši sud.

“Gerasimović je nekoliko godina bio u vijeću koje je sudilo Darku Šariću i njegovoj grupi u procesu za šverc kokiana iz Južne Amerike i “pranje” para”, ali je odlukom predsjednika Višeg suda (Posebnog odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala), premješten u Viši sud u Beogradu, gdje je i ranije bio sudija. Novi sudija još nije određen, pa nema uslova da se glavni pretres sjutra održi” kaže dobro upućeni izvor.

Inače, predsjedavajući vijeća je sudija Svetlana Aleksić, dok je drugi član vijeća Vladimir Duruz.

Gerasimović je u Specijalni sud prešao prije nekoliko godina, a prethodno je bio sudija krivičar u beogradskom Višem sudu.

Sudija je postao krajem 2001.godine, sedam godina je radio u tadašnjem Prvom opštinskom sudu u Beogradu, potom još šest u Višem gde je sudio u velikim i medijski praćenim slučajevima – Miri Marković za nelegalnu dodjelu državnih stanovima, Miloradu Ulemeku Legiji i ostalim optuženim za pobunu Jedinice za specijalne operacije, Oliveru Duliću, bivšem ministru za zaštitu životne sredine iz Demokratske stranke.

Pored toga, sudio je optuženima za svirepo ubistvo Smaila Tarića čija je odrubljena glava nađena u kontejneru nedaleko od centra Beograda, grupi anarhista za paljenje grčke ambasade, postavljanje bombe pod kola kriminalca Ivana Pavlovića – Ikera.

Darko Šarić: Svaki cent sam legalno stekao

Prilikom prelaska u Specijalni sud, Gerasimović je za medije izjavio da mu prelazak na mjesto sudije u Posebno odeljenje za organizovani kriminal nije bila velika promjena.

“Jeste teže jer su predmeti zvučniji i nose težinu zbog nekih imena, ali ne robujem tome” rekao je tada on.

Inače, Šarić je ranijem ročištu tvrdio je “da je svaki cent legalno stekao”, a krivicu su negirala tada još sedmorica optuženih, među kojima i Boban Stoiljković. On je rekao “da je sve pare u životu zaradio na legalan način, a da ih je tako i unosio u zemlju”.

“Tužilac je pomiješao pranje para i pravljenje para, jer oboje počinju na slovo P ” rekao je Stoiljković i objasnio da je Šarića upoznao u sudnici.

Optuženi Goran Vučković ispričao da su 2013. od njega na silu izvučene informacije i da je iskorišćeno njegovo liječenje od psihičke bolesti dok je bio u pritvoru.

“Nametnuli su mi da sam na benzinskoj pumpi u Vranju viđao Šarića i Kosmajca (pokojnog Dragoslava Kosmajaca). Ja se Šariću izvinjavam zbog toga, oni nikada nisu dolazili u Vranje” rekao je Vučković.

(Informer)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com