Spajić Preskeru: Cilj da privučemo što veći broj renomiranih investitora i učinimo Crnu Goru konkurentnom

Vlada Crne Gore i Ministarstvo finansija i socijalnog staranja predano rade na pronalaženju sistemskih rješenja za probleme koje su zatekli.

Na početku mandata suočeni su sa ozbiljnom krizom finansijske likvidnosti u državi, koju su uspješno prevazišli emisijom obveznica, a sada rade na predlogu programskog budžeta, koji će dati veliki doprinos transparentnosti čitavog finansijskog sistema, izjavio je ministar Milojko Spajić, na sastanku sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori Gregorom Preskerom.

Presker naglasio je da Slovenija snažno podržava proces integracija Crne Gore u Evropsku uniju (EU).

„Slovenija i Crna Gora imaju razvijenu značajnu saradnju u mnogim sektorima. Naš cilj je da u narednom periodu osnažimo saradnju u oblasti privrede, digitalizacije i socijalnog staranja. Slovenija je, na osnovu svojih znanja i iskustava, spremna da pruži svaku vrstu podrške u razvoju Crne Gore“, istakao je Presker.

Sagovornici su se saglasili da je regionalna saradnja od velikog značaja, te da treba raditi na unapređenju saradnje između Crne Gore i Slovenije.

,,Naš cilj je da Crnu Goru učinimo konkuretnom na međunarodnom tržištu, ali i da privučemo što veći broj ozbiljnih i renomiranih stranih investitora“, naglasio je Spajić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com