SPAJIĆ SA ESKOBAROM: Uvjeren sam da ćemo saradnjom sa SAD dodatno osnažiti ekonomiju

Ministar finansija i socijalnog staranja, mr Milojko Spajić, koji boravi u prvoj radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), sastao se u Stejt Dipartmentu sa zamjenikom pomoćnika sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja i izaslanikom za Zapadni Balkan, Gabrijelom Eskobarom.

Sagovornici su razgovarali o osnaživanju strateškog partnerstva između dvije zemlje, kao i o unapređenju bilateralne saradnje i ekonomskih veza. Ministar Spajić zahvalio je g. Eskobaru na doprinosu i naporima koje ulaže u jačanje partnerskih veza između Crne Gore i SAD.

„Crna Gora ima izvanredan potencijal i mogućnosti za ubrzani razvoj, naročito sada kada je konsolidovala svoje javne finansije i kada imamo ekonomski rast od 13%. Uvjeren sam da ćemo odličnom saradnjom sa SAD i zalaganjem specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan, g. Eskobara, moći dodatno da osnažimo našu ekonomiju i omogućimo našim građanima da dostignu nivo životnog standarda koji postoji na Zapadu, u Evropskoj uniji (EU) i SAD“, poručio je ministar Spajić.

Izaslanik za Zapadni Balkan, g. Eskobar, pozdravio je napore koje crnogorska Vlada i Ministarstvo finansija i socijalnog staranja ulažu u oporavak ekonomije, koja je snažno pogođena pandemijom kovid-19 i čestitao ministru Spajiću na sjajnim rezultatima koje je postigao u konsolidaciji javnih finansija. On je istakao da Crna Gora u SAD ima partnera i saveznika, te da nova administracija SAD podržava evropske integracije i prozapadni spoljnopolitički kurs Crne Gore.

Ministar Spajić predstavio je sagovorniku program reformi „Evropa sad“ koji će omogućiti podizanje životnog standarda za sve građane Crne Gore, kao i planove za razvoj u oblasti FinTech-a i digitalizacije. On je istakao da su ekonomska stabilnost i bolji životni standard svih građana ključ u prevazilaženju vještački izazvanih podjela i tendencioznog podizanja tenzija koje za cilj imaju prikupljanje jeftinih političkih poena i pokušavaju da Crnu Goru drže zarobljenu u tridesetogodišnjim rovovima iz kojih političke elite brane samo svoj privatni kapital stečen višedecenijskim netransparentnim i koruptivnim vođenjem javnih finansija.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com