SPOSOBAN, ALI NEPODOBAN? Damjanović a i javnost još čekaju obrazloženje njegove smjene

Iako je rad Uprave prihoda i carina u proteklih šest mjeseci, koliko je na njenom čelu Aleksandar Damjanović, obilježila rekordna naplata prihoda, suzbijanje sivog tržišta cigareta kao i rekordna zapljena 1,4 tone kokaina, to nije bilo dovoljno da Damjanović ostane na ovoj poziciji, i da nastavi da radi, svi su saglasni, dobar posao.

Nakon što je iznenada smijenjen na elektronskoj sjednici prošlog četvtka, dok je predlagač smjene ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić boravio u Americi, Damjanović je poručio da će sačekati da se ministar vrati u Crnu Goru kako bi dao obrazloženje inicijative za njegovo razrješenje.

Njemu je, prema nezvaničnim informacijama, iz Vlade ponuđeno par drugih pozicija, koje nisu u istoj mjeri značajne i zahtjevne kao ova koju je pokrivao, ali je on, za sada, odbio.

DAMJANOVIĆ: Najveće nedjelo ove Vlade je obračun sa najpametnijim i najsposobnijim ljudima

Damjanović razriješen i dužnosti u BOK-u, na njegovo mjesto imenovana Petričević

ZAPOSLENI UPRAVE PRIHODA PISALI SPAJIĆU: Damjanović radio u interesu države, preispitati odluku

Šta je Milenu Petričević poreporučilo da zamijeni Aleksandra Damjanovića?

SNP: Odović vrši pritisak na zaposlene u Upravi carina zbog podrške Damjanoviću

Nova v.d direktorica Uprave prihoda i carina, Milena Petričević, juče se oglasila povodom početka rada, danas bi trebala biti izvršena primopredaja dužnosti, a niti ministar Spajić, niti bilo ko iz Vlade, od prošlog četvrtka se nije oglasio sa obrazloženjem smjene Damjanovića.

Zaposleni u Upravi prihoda, kao i građani, uputili su inicijativu Spajiću i premijeru Krivokapiću sa zahtjevom da još jednom razmotre odluku o smjeni Damjanovića. Inicijativu je potpisalo preko 300 zaposlenih i građana.

Dio zaposlenih tvrdio je, čak, da se na njih vrši pritisak te da im državni sekretar u Ministarstrvu finansija Janko Odović prijeti otkazima, što je iz Ministarstva demantovano.

Osim zaposlenih u Upravi prihoda i carina, Damjanovića su podržali prestavnici političkih partija, ne samo vlasti, već i opozicije.

MEDOJEVIĆ O SMJENI DAMJANOVIĆA: Švercerski lobi upravlja Vladom, skladiša u Luci bar puna cigareta kojima u novembru ističe rok

DEMOKRATE: Demantujemo navode novinara TV Vijesti koji se tiču nepodržavanja mandata v.d direktora Uprave prihoda Aleksandru Damjanoviću

Konjević: Damjanović razriješen jer Spajić nije mogao politički da ga kontroliše

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević povezao je smjenu Damjanovića sa njegovim uspješnim akcijama na razbijanju švercerskih kanala cigareta, dok je Raško Konjević, predsjednik SDP-a kazao da vjeruje da je Damjanović smijenjen jer “ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić nije mogao politički da ga kontroliše”.

“Razriješen je gospodin Damjanović za koga, evo i ja iz opozicije, kažem da je u proteklih šest mjeseci koliko je bio na čelu Uprave prihoda i carina imao rezultate za poštovanje”, rekao je Konjević.

On je istakao da Spajić nije mogao da kontroliše Damjanovića jer on ima politički autoritet i lični integritet.

V.R.

 

loading...

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com