“Stvaranje negativne slike usmjerene prema zaposlenima u Višem sudu više šteti istrazi, nego što pomaže” - Volim Podgoricu

“Stvaranje negativne slike usmjerene prema zaposlenima u Višem sudu više šteti istrazi, nego što pomaže”

Smatramo da stvaranje negativne slike, nepotkrijepljene dokazima, kroz medije koja je usmjerena prema zaposlenima u Višem sudu više šteti istrazi, nego što pomaže, jer se na ovaj način stvara pritisak na nadležne organe koji tu istragu treba da sprovedu.

To je saopšteno iz Sindikalne organizacije Višeg suda u Podgorici.

Nakon današnje sjednice Sindikalne organizacije, zaposleni su, kako se navodi, iskazali jedinstven stav i reagovanje na raznе komentare koji su se u prethodnoj sedmici pojavljivali u medijima i na društvenim mrežama, u vezi slučaja provale u arhiv Višeg suda”.

Kako se ističe u saopštenju, omogućava se, nažalost, svima da javno iznose pretpostavke o krivici i nevinosti zaposlenih u ovom sudu.

“Ostanimo dostojanstveni i dozvolimo da nadležne institucije obave svoj posao, bez pritiska, da pronađu sve krivce za ovo krivično djelo, da se istragom utvrdi da li je bilo ko od zaposlenih imao ikakve veze sa istim”, piše u saopštenju Sindikalne organizacije Višeg suda u Podgorici koje je potpisala predsjednica te organizacije Bjanka Vujović.

Kazali su od momenta kada je otkriveno da je došlo do provale u arhiv Višeg suda, zaposleni u ovom sudu pružaju pomoć u okviru svojih nadležnosti policiji i tužilaštvu, trudeći se da što preciznije i jasnije dostave sve informacije i podatke vezano za navedeni slučaj, dobrovoljno, ostajući i prekovremeno.

“Mišljenja smo da to zaslužuje pohvalu, ne samo resornog ministra, koji je i sam bio zaposlen u Višem sudu i upoznat sa radom istog, već i predstavnika Vlade, koji do sada nisu imali sluha za zaposlene u ovom sudu, iako im se u više navrata makar preko sindikalne organizacije ukazivalo, kako na uslove rada tako i na materijalni položaj zaposlenih”, navodi se u saopštenju.

Oni su apelovali da se nadležnima ostavi da rade svoj posao, da sprovedu istragu brzo i efiksano, bez pritiska, “kako bi se svi počionici ovog sramnog čina usmjerenog ka Višem sudu, kao i prema državi Crnoj Gori, izveli što prije pred lice pravde i najstrožije kaznili”.

“Do tada trebalo bi se suzdržati izjava nepokrijepljenih dokazima koji dovode u pitanju moral, čast i integritet zaposlenih u Višem sudu u Podgorici”, zaključuje se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com