Taksisti u problemima, voze po cijenama iz 2019. godine

Taksisti su u velikim problemima, jer naše poslovanje direktno zavisi od cijena nafte, a sada radimo po cijenama iz 2019. godine, od kada je gorivo poskupilo skoro 30 odsto, rekao je predsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore Borislav Pavlović.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da nijesu u situaciji da poskupljuju cijene zbog građana kojima je standard pao, jer strahuju da bi izgubili i onaj broj stranaka koji sada imaju.

Pavlović podsjeća da je od 2021. godine čak 16 puta poskupilo gorivo, a da su u dva navrata bila pojeftinjenja koja su bila minimalna.

“Vlada ne može da utiče na cijene goriva, jer je to berzanska roba, ali može da umanji akcize”, rekao je Pavlović, podsjećaju kako su tražili da ograničenje cijene eurosupera 95 i dizela na 1,10 eura.

Problemi su u taksi prevozu veliki, kaže Pavlović, navodeći da je njihova djelatnost kompleksna do te mjere da mnoga ministarstva imaju nadležnost nad njima, a niko im ne rješava probleme.

“U posljednje vrijeme imamo ogromna otkazivanja licenci, napuštanje ovog posla. U privrednim društvima oni više ne mogu da plaćaju radnike, otpuštaju ih”, kazao je Pavlović, najavljujući nove protestne vožnje u Podgorici.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com