Tržišna inspekcija kaznila prodavnice zbog lažnog Gučija i Nike, platili po 2.000 eura

Tržišna inspekcija kaznila je dvije prodavnice u Kotoru zbog prodaje lažne Nike i Gucci robe. Nakon utvrđenih nepravilnosti, oduzete su stvari vrijedne 3.964 eura, a za učinjene prekršaje na osnovu Zakona o žigu, podnijet je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Izdati su i prekršajni nalozi u iznosu od 2.000 eura.

“Tržišna inspekcija je u pojačanom nadzoru, u saradnji sa Upravom policije, vršila kontrole primjene propisa koji regulišu zaštitu prava intelektualne svojine, i to na području Opštine Kotor. Kontrolama su obahvaćeni privredni subjekti koji se bave prometom tekstila i galanterije, kao i drugih roba čijim prometom se mogu povrijediti prava intelektualne svojine”, saopšteno je iz Uprave za inspekcijeske poslove.

Ističe se da će zastupnici nosioca prava žiga robnih marki Nike i Gucci biti obaviješteni kako bi pokrenuli postupak kod nadležnog suda.

“Tržišna inspekcija će, pored ostalih oblasti nadzora, i u narednom periodu nastaviti sa ovom vrstom kontrola, kako bi se obezbijedio veći stepen zaštite prava intelektualne svojine u našoj zemlji”, navode.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com