TUGA DO NEBA: Orhan spasavao druge iz autobusa smrti, ali rođenog sina nije uspio

Belgijski državljanin je pozivao sina Visara da skoči kroz razbijeni prozor, ali on je nestao u plamenu koji je brzo zahvatio vozilo

Orhan Aliti je spasavao putnike iz autobusa smrti, ali nije uspio svog sina Visara, koji je nastradao sa još 45 osoba u tragediji koja je potresla Balkan, a koja se dogodila u noći između ponedeljka i utorka na auto-putu oko 40 kilometara od Sofije. Aliti je jedan od sedmoro preživjelih iz nezapamćene tragedije, u kojoj je nastradalo i 12 djece.

Neprekidno pita za sina

Ovaj državljanin Belgije je zajedno sa Ljuzimom Sulejmanijem iz Preševa, državljaninom Srbije, pomagao u spasavanju putnika iz zapaljenog autobusa. Oni su uspjeli da razbiju zadnje staklo na autobusu, čiji je prednji kraj već bio u plamenu. Državljanin Srbije je sa vjerenicom iz Kumanova bio na turističkom putovanju u Istanbul.

Orhan i Ljuljzim su uspjeli da razbiju prozor i pomogli su onima koji su bili u njihovoj blizini da iskoče. Kada je iskočio, Orhan je slomio nogu, a njegov sin Visar je ostao u autobusu. On ga je dozivao, vikao je: “Skoči, Visare, skoči!”, ali, nažalost, dječak je nestao u plamenu – rekao je Samet Sliti, Orhanov brat, za televizijsku stanicu Tetovo 1. Samet kaže da ga je Orhan telefonom pozvao oko 1.30 sati ujutru, nepuna dva sata posle tragedije: – Orhan mi je rekao da je nekoliko automobila prošlo pored autobusa u plamenu i da nisu želeli da stanu da pomognu. Moj brat je telefonom nazvao i suprugu, koja je ostala u Belgiji i nije sa njima išla u Istanbul. Rekao joj je šta se dogodilo. Orhan je prebačen u bolnicu i u stabilnom je stanju. Neprestano pita za sina da li je uspio da se izvuče i da li su ga našli. Još mu nisu rekli da je Visar izgorio – dodao je Samet. Jedna od preživjelih je i Zulejha Jašarovski. BBC prenosi da je 16-godišnja tinejdžerka uspjela da se spase jer je sjedjela blizu razbijenog prozora, kroz koji je iskočila.

Povrijeđena tinejdžerka

Zulejha je još u šoku. Ima opekotine na rukama. Oporavlja se u bolnici – rekao je njen otac Adnan, koji je doputovao u Sofiju kod ćerke. Dnevnik Sloboden pečat prenosi da će nekoliko makedonskih doktora pomagati bugarskim kolegama pri identifikaciji žrtava, koja mora da se vrši pomoću DNK analize jer su tela izgorjela do neprepoznatljivosti. Makedonski mediji prenose i da je turistička agencija “Besa”, koja je organizovala putovanje u Istanbul, od početka godine imala četiri prijave zbog nepravilnosti u poslovanju.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com