U Centru kompetencija u toku izrada više stotina vizira koji su dio zaštitne opreme zdravstvenih radnika

Glavni grad Podgorica i Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG), u saradnji sa prijateljima grada, volonterima, pridružili su se inicijativi obezbjeđivanja nedostajuće opreme za zdravstvene radnike Kliničkog centra i drugih zdravstvenih ustanova sa teritorije Podgorice. Tim povodom, u Centru kompetencija u toku je izrada više stotina vizira koji su dio zaštitne opreme zdravstvenih radnika, a koji su odobreni i od strane nadležnog Instituta za javno zdravlje.

Viziri se proizvode na pet 3D štampača koji predstavljaju dio vrijedne opreme koju je UPCG obezbijedila u okviru prekograničnog EU projekta “competenceNET” čiji je i implementator u Crnoj Gori.

 

Zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić, obratila se javnosti: “Nalazimo se u Centru kompetencija Glavnog grada i UPCG gdje naši prijatelji iz tri organizacije i to Savez radio-amatera Crne Gore (Amateur Radio Club), Politehnika-crnogorski savez za tehničku kulturu i Montenegro Robotics, zajedno sa nama ovih dana vrijedno rade kako bi izradili vizire koji su dio zaštitne opreme za sve naše zdravstvene radnike koji su ovih dana na prvoj liniji odbrane u situaciji u kojoj se cijela naša država i svi naši građani nalaze. Ovo je svakako trenutak kada je naš Centar kompetencija opravdao svoje postojanje i pokazao se kao jedna odlična investicija i to je ono što nam za sada, u ovim, za nas teškim vremenima pruža jedno malo zadovoljstvo. Glavni grad će nastaviti vrijedno da radi na izradi ove zaštitne opreme, zajedno sa UPCG i našim partnerima, ne bi li na taj način sačuvali zdravlje naših zdravstvenih radnika, a na taj način sačuvali zdravlje svih građana Crne Gore. Ovo nije sve što je Glavni grad uradio u ovom periodu, ovo je samo dio podrške koju smo pružili svim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori  i svim našim sugrađanima koji mogu očekivati tu podršku i u narednom periodu, a sve sa ciljem da što uspješnije izađemo iz situacije u kojoj se trenutno nalazimo. Još jednom, poruka svima – Ostanite kod svojih kuća, čuvajte vaše zdravlje i zdravlje vaših najbližih!“ zaključila je Vujačić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button