UHAPŠENA DRŽAVNA SEKRETARKA KRILA IMOVINU: Hrkalović prijiavila stari punto i NIŠTA DRUGO, a živjela lusksuzno i vozila porše

Bivša državna sekretarka uhvaćena u prevari – u prijavi imovine Agenciji za sprečavanje korupcije očigledno je sakrila svoj imetak

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, koja se trenutno nalazi u pritvoru zbog sumnje da je trgovala uticajem, godinama se u javnosti predstavljala kao osoba koja nema stan i ušteđevinu, živi samo od plate i vozi prastari “punto”, dok je zapravo živjela na visokoj nozi u luksuznom stanu i vozila se “poršeom”.

Enis Baković pomogao Dijani Hrkalović da vođu “škaljaraca” prebace iz Turske u Beograd

KAD PROGOVORIM, NA ROBIJU ĆE DA IDU MNOGI: Hrkalovićka napravila haos u pritvoru

ZVICER TRAŽIO OD DIJANE DA MANJE UBIJA Hrkalovićeva se osećala MOĆNO, osladilo joj se da naručuje likvidacije i šikanira policiju?

Ona je, naime, u imovinskoj karti, koja je javno dostupna na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, godinama prijavljivala samo platu, koja je u MUP išla od 82.000 dinara, da bi kasnije, kad je postala državna sekretarka, porasla na 170.000 dinara. Kada je riječ o vozilima, ona je jednom prijavila da ima automobil, i to “fijat punto” iz 1995. godine. Nekretnine nijednog momenta nije prijavila u imovinskoj karti.

S druge strane, poslednjih nedjelja isplivali su brojni podaci o njenoj imovini, koji pokazuju da je živjela u luksuzu, da ima veliku ušteđevinu, te da je vozila skupocjene automobile, među kojima je “porše” s njenim inicijalima HD na registarskim tablicama. Fotografiju “poršea” njen otac Dane Hrkalović i dan-danas drži na profilu na Vajberu.

Kada su policajci prije desetak dana izvršili pretres njenog stana, zatekli su skupocjeni italijanski nameštaj, pa čak i saunu, ali i fontanu na terasi. U stanu se nalazi i sef, u kojem je nađeno 100.000 evra u kešu. Kod sebe je imala i pištolj i pancir-prsluk.

Inače, tokom ove godine često je postavljala i fotografije na Instagramu, na kojima se vidjelo u kakvom luksuzu živi.

Profesor beogradskog Fakulteta političkih nauka i nekadašnji član Agencije za sprečavanje korupcije Zoran Stojiljković kaže da je Hrkalovićka, kao i svi drugi bivši državni funkcioneri, bila u obavezi da i dvije godine nakon odlaska s funkcije prijavljuje promjene imovinskog stanja, što očito nije slučaj.

“U odnosu na prijavljene prihode i troškove ima prostora da se krene u istragu porijekla novca, jer ako nema dokaze i prijave za imovinu, očito da je u ozbiljnom problemu i da je vrlo moguće koruptivno djelovanje. Takođe, u ovakvim slučajevima postoji i mogućnost konflikta funkcija ili nekog konflikta interesa”, navodi Stojiljković za Kurir.

Dodaje da se u ovakvim slučajevima često pojavljuje poteškoća da se dokaže da je imovina srazmjerna prijavljenim prihodima:

“To se najčešće i sazna kad ljudi padnu s vlasti”, navodi on.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com