UPC: Zaplijenjeno 1120 paketa cigareta vrijednih 850 hiljada eura

Službenici Uprave prihoda i carina (UPC), sprovodeći akciju spriječavanja krijumčarenja duvanskih proizvoda, kontrolisali su kontejnere u Slobodnoj zoni Luke Bar i tom prilikom otkrili skriveni magacin-kontejner u kojem se nalazilo ukupno 1120 paketa cigareta brendova Montreal i Cosmopolitan.

Kako su naveli, vrijednost se procjenjuje na 850 hiljada eura.

“Pomenute cigarete nijesu nigdje evidentirane zbog čega se osnovano sumnja da se radi o zalihama koje šverceri nijesu mogli iznijeti iz Slobodne zone”, objavili su iz UPC na Tviteru.

Iz Uprave prihoda i carina ističu da su tokom akcije kodnog naziva „Zaključavanje“, koja je sprovedena po naređenju direktora UPC Rada Miloševića, prekontrolisani svi kontejneri u Luci Bar – tačnije 786 praznih i 185 punih kontejnera.

“Uprava prihoda i carina izvještaj o zatečenom stanju dostaviće nadležnom Tužilaštvu na ocjenu da li ima elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, naveli su u saopštenju.

Iz UPC dodaju da je pojačan nadzor na svim graničnim prelazima, a detaljno se prate i regularne pošiljke cigareta koje tranzitiraju kroz Crnu Goru.

“U poslednjih nekoliko nedjelja Uprava prihoda i carina oduzela je 148.139 paketa cigareta”, zaključuju iz UPC.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com