USNULI HEROJ ZA “VOLIM PODGORICU”: Evo kako je nastala fotografija koja je OBIŠLA REGION - Volim Podgoricu

USNULI HEROJ ZA “VOLIM PODGORICU”: Evo kako je nastala fotografija koja je OBIŠLA REGION

Fotografija mladića koji je zaspao na vatrogasnim crijevima, iscrpljen od umora nakon gašenja požara dirnula je cijelu Crnu Goru i munjevitom brzinom, putem društvenih mreža obišla region. 

Ovih dana, kada pažari gutaju sve pred sobom, vatrogascima, koji se herojski bore da spasu što se spasti može, pridružuju se i dobrovoljci. 

Jedan od njih je Tivćanin Branko Đokić, koji skromno kaže da tu “nema mnogo toga da se priča”. Branko je za “Volim  Podgoricu” objasnio kako je nastala fotografija, a on preko noći postao – heroj nacije. 

Branko je postao metafora svih vatrogasaca, mještana, dobrovoljaca, koji gotovo da ne spavaju, pokušavajući da ukrote vetrene stihije po cijeloj Crnoj Gori i stražareći da požari ne zahvate kuće i naselja. 

-Nema tu posebne priče. Vidjevši sto se dešava u našoj opstini, mi zaposleni u Centru za kulturu Tivat smo se dogovorili da poslije posla i obaveza na festivalu Purgatorije odemo da pomažemo Službi zaštite i spašavanja opstine Tivat na poluostrvu Luštica kako bi sto prije ugasili požar koji je aktivan već neko vrijeme, priča Branko.

Požar na Luštici Foto printscreen

Kada su dosli na Lušticu, u dogovoru sa ostalima otišli su u selo Begovići da spašavaju kuće od požara. U grupi su bili i Vojo, Mario, Tomo, Davor, Kosta…

-U toku noci smo imali par intervencija i zbog bure koja je cijelu noc duvala morali smo da budemo u pripravnosti i da dežuramo kako nas vatra ne bi iznenadila. Pred zoru, kad je vjetar stao i kad nas je umor stigao podijelili smo se i jedan dio ekipe, gdje sam i ja bio, je pošao da odmori, a drugi su nastavili da dežuraju. Kolega koji je dežurao na terasi, primjetio je kako sam legao na crijeva i zaspao i iskoristio priliku i napravio pomenutu fotografiju i objavio je na društvenim mrežama, kaže Branko koji je proteklih dana, kaže, spavao svega tri sata i danas je došao kući da odmori.

Na Lušticu je danas upućen ukrajinski  avion za gašenje požara “Antonov” i pokušava da ugasi požar koji  je već nanio ogromnu štetu, uništio maslinjake i imanja, i primakao se nekim kućama.  

(FOTO) DRAMA NA LUŠTICI, MJEŠTANI BRANE KUĆE: Čekaju da vatra dođe do puta da bi mogli da gase

SITUACIJA DRAMATIČNA: Svi da se uključe u gašenje požara!

SITUACIJA SVE DRAMATIČNIJA: Evakuisano više stotina ljudi, požar se i dalje širi (FOTO)

Vojska CG: Požari pokazali našu spremnost da odgovorimo svim izazovima

POGLEDAJTE VIDEO: Antonov “vodenim bombama” gasi vatru na Luštici

Branko sa sestrom Kristinom Foto privatna arhiva
Branko sa prijateljima na Žabljaku Foto privatna arhiva

 

3 komentara

  1. It’s perfect time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I have learn this publish and if I could I desire to counsel you some interesting things or suggestions. Maybe you can write subsequent articles regarding this article. I want to learn even more issues about it!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com