UZBUNA U VAŠINGTONU: Zbog požara blokirana zgrada Kongresa i prekinuta proba inauguracije (VIDEO)

Američki Kongres danas je bio blokiran, naređena je evakuacija, a ljudima je zabranjeno da ostanu u zgradi, drže se podalje od prozora i vrata, najvjerovatnije zbog malog požara nedaleko od zgrade Kapitola.

Šef vatrogasne službe rekao je da je incident, koji se dogodio u 10.14 sati po lokalnom vremenu, povezan sa manjim požarom, koji je ugašen, prenosi CNN.

Kako je objasnio radilo se o minimalnom incidentu koji se i ne može smatrati incidentom.

Mediji su prenijeli da je zgrada američkog Kongresa bila blokirana tokom probne inauguracije izabranog predsjednika Džoa Bajdena, zbog “spoljne bezbjednosne prijetnje”, zbog čega je sprovedena i evakuacija zapadnog djela kapitola.

“Sve zgrade u okviru kompleksa kapitola su blokirane zbog spoljne bezbednosne prijetnje. Nije dozvoljen ni ulazak ni izlazak, držite se podalje od spoljašnjih prozora i vrata, a ukoliko ste napolju potražite sklonište”, piše u poruci upozorenja poslatoj zaposlenima u Kapitolu, prenosi CBS.

To upozorenje je pročitano i preko megafona, a učesnicima probne inauguracije rečeno je da se odmah evakuišu.

Evakuisani su zapadno krilo Kapitola i prvi sprat.

Trenutno se hiljade vojnika nalaze oko Kapitola koji se priprema za inauguraciju izabranog predsjednika Džoa Bajdena koja će se obaviti 20. januara.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button