VELJI NEVOLJI SE NA TERET STAVLJAJU JOŠ 2 UBISTVA: Belivuk pod istragom za likvidaciju škaljaraca u Atini

Tužilac za organizovani kriminal Srbije Mladen Nenadić sastao se u petak sa predstavnicima grčke policije koji rade na rasvijetljavanju ubistava vođe škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i njegovog bliskog saradnika Stevana Stamatovića (43), kako bi razmijenili dokaze i saznanja o zločinu iz januara 2020. godine.

Zbog svega prikupljenog u toku je predistražni postupak za ova dva ubistva koja se stavljaju na teret upravo klanu Veljka Belivuka. Zanimljivo je i to da je u trenutku likvidacija Velja Nevolja bio u Atini.

Očekujemo pokretanje nove istrage jer smo došli do novih dokaza koji upravo terete Veljka Belivuka i njegovu grupu za ubistvo vođe škaljarskog klana Igora Dedovića i njegovog najbližeg saradnika Stevana Stamatovića. U trenutku zločina u Atini je tog januara 2020. godine upravo bio Velja Nevolja. Za Belivukov boravak u Grčkoj saznalo se tek nedavno, kada je protiv njega i njegove grupe pokrenuta opsežna istraga, koja je rezultirala hapšenjem 4. februara. ove godine – objašnjava sagovornik blizak istrazi.

Inače, ukoliko se dokaže veza klana Veljka Belivuka sa dvostrukim ubistvom u Atini ovoj grupi na teret će se staviti ukupno sedam zločina.

Sumnja se da su Dedović i Stamatović ubijeni po nalogu Radoja Zvicera. Nađena je komunikacija na “skaju” iz koje se vidi da je Miljković bijesan, jer smatra da “sve rade” on i Belivuk, a da veći dio kolača uzima Zvicer. Miljković je u nekoliko navrata govorio Veljku da ih Zvicer “malo plaća” – dodaje izvor blizak slučaju.

Prema informacijama, Belivuk i Miljković su nakon dva ubistva u Atini dobili nalog da organizuju novu likvidaciju nekoliko mjeseci kasnije, i to na Krfu. Tada su ubijeni Baranin Alan Kožar i Damir Hadžić iz Užica. Oni su isto važili za bezbijednosno interesantne osobe, bliske “škaljarcima” i Filipu Koraću.

Preko aplikacije “skaj” Miljković ponovo u nekoliko navrata govori Belivuku protiv Zvicera. Žali se da im dodeljuje najprljavije poslove, a da im daje daleko manje para nego što zaslužuju. S druge strane Belivuk i Miljković su govorili svojima da Zvicera ne bi ni bilo da nije njih, da su im oni “najverniji i najbolji vojnici” i da za sve zločine uvijek moraju da organizuju “svoje ljude”, jer su “Crnogorci nesposobni”.

U jednoj poruci, koju šalje Veljko Belivuk iz Crne Gore, saradnicima u Ritopeku, kaže: “Evo, deremo ove glupe Crnogorce”.

Podsjećanja radi, Dedović i Stamatović ubijeni su u nedelju, 19. januara 2020. godine oko 18.30 sati po podne u restoranu “Voskopula”. Četvorica muškaraca, maskirana kapuljačama i šalovima, ušli su u lokal i prišli stolu za kojim su sjedjela dvojica Crnogoraca sa ženama i djecom. Naočigled gostiju i porodice, otvorili su vatru i izrešetali Dedovića i Stamatovića pred djecom ubijenih, devetogodišnjim dječakom i šestogodišnjom djevojčicom. I Dedović i Stamatović podlegli su povredama, jedan na licu mjesta, a drugi u bolnici. Uz to, metak je pogodio ženu Stamatovića u butinu, nakon čega je ona hospitalizovana.

Ubijeni Igor Dedović, zajedno sa braćom Jovicom i Igorom Vukotić, važio je za vođu “škaljarskog klana” iz Kotora. Za Dedovićem je Crna Gora raspisala potjernicu zbog pokušaja dvostrukog ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića bliskih kavačkom klanu krajem marta 2016. u Kotoru. Za to djelo Crna Gora traži od Srbije izručenje Jovice Vukotića. Stevan Stamatović važio je za vođu Zagoričana, kriminalne grupe iz Podgorice koja je blisko sarađivala sa škaljarskim klanom. Ubijeni Stamatović srpskoj javnosti postao je poznat u istrazi ubistva Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi 13. oktobra 2016, jer je navodno tog dana bio u Beogradu, nakon čega se vratio u Podgoricu. On je, međutim, u crnogorskim medijima demantovao da ima veze sa ubistvom Saleta Mutavog. Takođe, Stamatović je dovođen u vezu i sa oružjem koje je u pronađeno u Jajincima, u blizini kuće tadašnjeg premijera a sadašnjeg predsjednika Aleksandra Vučića. Crnogorci su Stamatovića sumnjičili da je organizovao kriminalnu grupu čiji je zadatak bio da ubiju Radojicu Zekovića, koji je blizak kavačkom klanu.

Supruge Stamatovića i Dedovića, piše “Katimerini”, u Atinu su sa decom došle krajem decembra da bi sa svojim muževima provele novogodišnje i božićne praznike. One su izbjegavale da policajcima preciziraju gdje su odsjele, a na njihova pitanja su odgovarala frazom “ne sjećam se”.

(Blic)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com