VELJOVIĆ REAGOVAO: Sveštenik Jovanović nikada nije tražio novac osim za troškove puta

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Bojan Jovanović više puta me je kontaktirao tokom prošle godine kao tadašnjeg Direktora Uprave policije i insistirao na razgovoru sa mnom u cilju saopštavanja važnih informacija o izvršenim krivičnim djelima i konkretnim saznanjima o istim – saopštio je savjetnik za odbranu i bezbjednost Predsjednika Crne Gore, Veselin Veljović, reagujući na pisanje medija.

”Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Bojan Jovanović više puta me je kontaktirao tokom prošle godine kao tadašnjeg Direktora Uprave policije i insistirao na razgovoru sa mnom u cilju saopštavanja važnih informacija o izvršenim krivičnim djelima i konkretnim saznanjima o istim. Prihvatio sam susret i obavio razgovor u službenim prostorijama gdje je sveštenik Jovanović ispričao detalje u kojima je pojasnio brojna krivična djela pa i najteža krivična djela protiv života i tijela koja su prema njegovim navodima izvršili i prikrivali sveštenici Srpske pravoslavne crkve”, kazao je Veljović.

Kako dodaje, s obzirom na težinu saopštenih tvrdnji, Jovanovića je uputio da obavi razgovor sa nadležnim tužiocem u cilju procesuiranja daljih službenih radnji što je sveštenik i učinio.

”Sveštenik Jovanović nikada nije tražio novac osim za troškove puta jer je kako je naveo suočen sa brojnim prijetnjama i pritiscima iz crkvenih i bezbjednosnih struktura Srbije i suočen sa teškom materijalnom situacijom. Nakon sprovedenih službenih radnji sa sveštenikom Jovanovićem nijesam imao susrete i razgovore po bilo kom pitanju. Dakle, postupio sam u skladu sa zakonskim ovlaštenjima bez bilo kakvih drugih motiva”, zaključio je Veljović u reagovanju dostavljenom medijima.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button