VUČIĆ: Poručio sam EU da zauzda Prištinu. Ako ne može, mi ćemo - Volim Podgoricu

VUČIĆ: Poručio sam EU da zauzda Prištinu. Ako ne može, mi ćemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, tokom razgovora sa Srbima sa Kosova, u Raškoj, da je specijalnom predstavniku Evropske unije za pregovore Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku rekao da Prištinu „zauzdaju, a ako nisu u stanju – zauzdaćemo ih mi“.

„Oni su mi rekli – ‘radimo na tome'“, prepričao je Vučić, navodeći da je Priština imala podršku bar jedne zapadne zemlje, a nije članica Evropske unije, za današnju akciju na sjeveru Kosova.

Vučić je rekao da je to Srbiji poznato iz njenih obavještajnih podataka, kao i da su čaure nađene na sjeveru Kosova kalibra 5,56 milimetara i da je metke ispalila kosovska vojska „ma kako je zvali – ROSU ili drugačije“.

On je poručio Srbima da će „ma šta se desilo Srbija i Beograd biti uz njih“, dodajući „vi znate da ovo ne govorim pro forme radi“.

Takođe je istakao da je već i ranije poručio Srbima da neće dozvoliti novu „Oluju“, „Bljesak“ ili pogrom kakav se desio 2014. i zamolio ih da budu racionalni u svojim odlukama, mada vidi, kako je rekao, da su istupali veoma emotivno.

On je rekao da Britanija, Amerika, Njemačka ali i cijela Kvinta žele potpunu nezavisnost Kosova i „baš ih briga šta će Priština da uradi“.

„Ni danas nisu rekli – Albanci su krivi. Ne sjekiraju se zbog ovih dešavanja na sjeveru Kosova“, rekao je Vučić.

Rekao je i da dio velikih sila, sa Zapada, želi „destabilizaciju“ ovog područja jer tako mogu lakše da upravljaju procesima i da slabe Srbiju.

Prije Vučića govorio je veliki broj Srba sa Kosova koji su jednoglasno tražili od njega da direktno odgovori da li će „Srbija stati iza njih i braniti ih, jer terorizam ne mogu više da podnesu“.

Poručio je i da “Srbi moraju da imaju u vidu koliku će cijenu morati da plate ukoliko se odluče da krenu u nasilje protiv Albanaca.”

On je zamolio NATO da obavlja svoj posao, jer neće postojati drugi način odbrane, ako Albanci nastave sa „upucavanjem naših ljudi“.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com