Zoronjić: Podršku dajemo projektima koji znače bolji život građana Bijelog Polja, ne politici DPS-a koja je spržila zemlju

 ,,Iznenađuje informacija da vladajuća većina (DPS) u lokalnom parlamentu Bijelog Polja traži jedinstvo, bez obzira na političku pripadnost, u zahtjevu prema Vladi da se obezbijedi još sredstava za nastavak  započetih radova. DPS-u savjetujem da putem društvenih mreža ne širi dezinformacije da ima u lokalnom parlamentu jedinstvenu odluku svih odbornika za amandmansko djelovanje na veći iznos budžeta za 2021, jer nema. URA će podršku davati projektima i inivijativama koji znače bolji život građana Bijelog Polja, a ne politici DPS-a koja je spržila zemlju”, saopštila je odbornica  Građanskog pokreta URA u Skupštini Opštine Bijelo Polje i poslanica koalicije Crno na bijelo u Skupštini Crne Gore Suada Zoronjić.

Kako je istakla Zoronjić, URA nikada neće dati podršku DPS-u, ali će raditi sve u interesu građana. ,,Vlada Crne Gore je opredjelila onoliko novca za Bijelo Polje budžetom za 2021. godinu, koliko je uspjela, nakon spržene zemlje i četiri milijarde duga koji je DPS ostavio za sobom. Da su racionalnije trošili, i vodili računa o javnim finansijama i potrošnji, o građanima i njihovim potrebama, sada ne bi morali da traže pomoć od Građanskog pokreta URA na lokalnom nivou. Građanima Bijelog Polja treba da bude jasno da sve što su započeli – nisu završili, jer su uvijek radili više za sebe, nego za interese sugrađana”, napomenula je Zoronjić.

Kako je kazala, godinama građani slušaju hvalospjeve predstavnika lokalne bjelopoljske DPS vlasti. ,,Decenijama slušamo hvalisanja DPS lokalne vlasti – da su na braniku otadžbine, da su pokrenili više od 100 projekata u Opštini Bielo Polje, da su oni kojima narod treba da vjeruje, da održavaju multinacionalni sklad… Koliko samo projekata koje su radili nije gotovo i ne može imati upotrebnu dozvolu? Divno je bilo u prethodnom periodu slušati da se implementacija započetih projekata odvija planiranom dinamikom i da su DPS moćnici valorizovali prirodne ljepote ovoga kraja, kao što su Đalovića pečina i Ski centar Cmiljača, kao i obećanja da će vratiti omladinu koju su otjerali, da će dovesti turiste i strane investitore. Nažalost, ništa od toga”, kazala je Zoronjić.
Prema njenim riječima, prethodna Vlada Crne Gore i lokalna vlast u Bijelom Polju nisu uspjele da završe mnoge započete projekte. ,,Postavlja se pitanje zašto? Treba izvršiti detaljnu analizu – koliko je sredstava planirala prethodna vlada za ove projekte, koga je angažovala, koliko je lokalna samouprava doprinijela, koliko su koštali dosadašnji radovi. Potrebni su nam precizni podaci po svim stavkama – kako je planirana i obezbijeđena finansijska konstrukcija za pomenute projekte”.

Zoronjić tvrdi da su DPS i njegovi sateliti uništili industrijsku zonu u Bijelom Polju, zatvorili sve fabrike i poharali ste sve što se moglo poharati. ,,Uništili su svaki resurs, ali najgore od svega je što su građanima Bijelog Polja kreirali život nedostojan čovjeka. Uništili su najvažniji resurs Bijelog Polja – stanovništvo. U gradu gdje su na lokalnom nivou bili najsnažniji, najveći je stepen migracije. Iz Bijelog Polja odlazi radno aktivno stanovništvo, komletne porodice, djeca – za boljim životom. DPS te građane više nikada ne može vratiti, jer je povjerenje izgubljeno. Zato je na nama da ponudimo ljudima bolja rješenja, da predlažemo sopstvene projekte, koje ćemo biti u stanju valorizovati, a koji su zasnovani na zdravim i realnim osnovama i prilagođeni potrebama lokalnog stanovništva. To podrazumijeva oživljavanje privrednih djelatnosti, valorizaciju prirodnih i turističkih resursa, kao i stvaranje uslova da Bijelo Polje bude grad u koji se dolazi, a ne grad iz kojeg se intezivno odlazi”, objašnjava Zoronjić.

Zoronjić ističe da će se zalagati da nova Vlada da doprinos za razvoj sjevera, prije svega Bijelog Polja kao regionalnog centra. ,,Međutim, nikada neću prihvatiti podršku svemu što personifikuje DPS. Shodno tome, oni nikada neće dobiti podršku URE na lokalnom nivou, nego građani, kako na lokalnom nivou, tako i u državnom parlamentu. Bijelo Polje posjeduje prirodne ljepote koje treba valorizovati, unaprijediti i predstaviti ih dostupnim kako za građane, tako i za turiste. Razvojem sjevera i ulaganjem u razvojne projekte koje će donijeti benefite našem gradu je jedno od važnih pitanja kojima treba da se bavimo, posebno sada kada lokalna vlast pokazuje nemoć da završi započete projekte”, zaključila je Zoronjić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button