Janović o skrnavljenju crnogorske zastave u Beogradu: „Politici nema mjesta u sportu” - Volim Podgoricu

Janović o skrnavljenju crnogorske zastave u Beogradu: „Politici nema mjesta u sportu”

Proslavljeni vaterpolo reprezentativac Mlađan Janović osudio je skrnavljenje crnogorske zastave u Beogradu. Dodao je da nema mjesta nepoštovanju crnogorske zastave dok je njenih sportista

„Činjenica je da ovih dana iz nama susjedne zemlje imamo neprimjereni pritisak na Crnu Goru i njena unutrašnja pitanja. Međutim, kad se dođe do stadijuma paljenja zastave kao simbola Crne Gore, biću slobodan da kažem sportske zemlje i sportskog autoriteta na Balkanu i šire, i to nakon jedne sportske utakmice, onda kao sportisti to moramo odlučno da osudimo“, rekao je naš proslavljeni vaterpolista koji je 2011. proglašen za najboljeg igrača Evrope.

Janović je dodao da je osuda događaja u Beogradu dužnost ne samo crnogorskih sportista, koji su pod tom časnom crvenom i zlatnom bojom vojevali blistave pobjede, već osudu onakvog ataka na crnogorsku državnu zastavu treba da iskaže svako ko je poštovalac fer pleja i sportske etike.

„Politici nema mjesta u sportu, niti ima mjesta nepoštovanju crnogorske zastave dok je njenih sportista“, rekao je Mlađan Janović.

(Analitika)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com