Rašović, Hajduković, Pešić i Maraš dobitnici godišnje nagrade za naučna dostignuća - Volim Podgoricu

Rašović, Hajduković, Pešić i Maraš dobitnici godišnje nagrade za naučna dostignuća

Nikoli Rašoviću, odličnom učeniku trećeg razreda JU Srednje Elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić” iz Podgorice, dobitnik je nagrade za najuspješnijeg mladog istraživača – talenta do 20 godina života, i njemu će pripasti 1.000 eura.

Nagrada za najuspješnijeg crnogorskog naučnika po osnovu posebnog doprinosa nauci u međunarodnim okvirima, u iznosu od 2.000 eura, pripašće prof. dr Draganu Hajdukoviću, fizičaru, dugogodišnjem naučniku u Evropskoj organizaciji za nuklearna istraživanja – CERN.

Profesor biologije na Univerzitetu Crne Gore UCG Vladimir Pešić nagradu za najuspješniji je naučnik po osnovu objavljenih naučnih radova u 2014. godini u međunarodnim časopisima i njemu će pripasti nagrada od 2.000 eura.

Direktorki razvoja u Kompaniji “13. Jul Plantaže” AD Podgorica Vesni Maraš pripašće nagrada za pronalazača – inovatora za najuspješniji patent ili inovativno rješenje, u iznosu od 2.000 eura

Na svečanosti u Vili Gorica će govoriti Sanja Vlahović i dobitnik nagrade za najuspješnijeg mladog istraživača – talenta u 2014. godini Nikola Rašović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com