Izbor: Šest uslova za DPS - Volim Podgoricu

Izbor: Šest uslova za DPS

Nosilac liste Udruženja građana Izbor Dušan Radović Krušo kazao je danas da imaju šest uslova pod kojim bi pristali da sa DPS-om formiraju  vlast u Herceg Novom.

“Tražimo da se Institut dr Simo Milošević u Igalu ne proda konzorcijumu International Wellness Group, zahtjevamo rješenje za lošu privatizaciju HTP Boke, kao i za bivšu Vojnu bolnicu Meljine”, obrazložio je Radović.

Da bi postali dio vlasti, Izbor će zahtjevati i da lokalna zajednica bude uključena u pregovarački proces privatizacije Jadranskog brodogradilišta Bijela. Uslov će biti i obustava naplate putarine na saobraćajnici Meljine Petijevići (prema Republici Srpskoj).

Zahtjevaće i 100 milona državnih garancija u sljedeće četri godine. Pored ovih uslova, Radović navodi da će DPS morati da prihvati i Izborove principe vršenja vlasti i njihov program.

Na pitanje da li očekuje da se u pregovarački tim uključi i lider DPS Milo Đukanović, Radović je istakao da on ne može da govori u ime DPS-a.

Podsjećamo da je DPS sinoć formirao tim za pregovore sa Izborom za formiranje vlasti u Herceg Novom u kome su potpredsjednik partije Svetozar Marović i članovi Predsjedništva Daliborka Pejović i Branimir Gvozdenović.

Radović koji je prethodnih dana boravio u Rimu, kaže da se početak pregovora može očekivati “već danas”.

Ostavke funkcionera koalicije “Sačuvajmo Novi za dobro Novog” neiskrene su i nepoštene, poručuje Radović.

Zato su pregovori mogući jedino sa predsjednikom SNP Srđanom Milićem.

Radović je kazao da je Izboru ponuđeno da im Koalicija da podršku za formiranje manjinske vlasti.

“Siguran sam da bi bilo podmetačine, da bi bila svakodnevna destrukcija, sabotirali bi nas i najnarodnije rečeno, rugali bi se sa nama”, naveo je Radović.

Na lokalnim izborima u Herceg Novom koji su održani 14. decembra najviše glasova – 13 osvojio je DPS, Udruženje građana Izbor 9, Koalicija SNP-DF-NS 8, a SDP i Novska lista po dva odbornička mandata.

Niko nije osvojio apsolutnu većinu, pa od odluke sa kim će Izbor zavisiti i ko će formirati novu skupštinsku većinu u Herceg Novom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com