AFERA BEBE: Produžen pritvor Puletiću, Tahirovićevoj i Jeremiću - Volim Podgoricu

AFERA BEBE: Produžen pritvor Puletiću, Tahirovićevoj i Jeremiću

Viši sud u Bijelom Polju donio je odluku kojom je doktorima Zvonku Puletiću, Haki Tahirović i Tomislavu Jeremiću produžen pritvor do dva mjeseca.

Puletić i Tahirović, kao i direktor bjelopoljske bolnice Tomislav Jeremić, osumnjičeni su za krivična djela u vezi sa infekcijom novorođenčadi u bjelopoljskoj Opštoj bolnici.

Puletićev advokat Drago Konatar kazao je da odluku o produženju pritvora nije primio i da ne može dati komentar.

“Najaviću žalbu jer sam u očekivanju da oni ne mogu dati valjane razloge”, rekao je on agenciji Mina.

Upitan da li je doktorka Tahirović i dalje u bolnici on je odgovorio da “nije u mogućnosti to sada da saopšti”.

Puletićev advokat Stanko Jelić takođe je rekao da nije dobio odluku.

“Odluku nisam dobio, ali vidim da su oni već izašli u javnost sa saopštenjem. Pošto nisam upoznat sa sadržinom ne mogu je komentraisati ali ću uložiti žalbu”, rekao je on.

Zamjenik višeg državnog tužioca Ljubinka Madžgalj, koja je predložila da pritvor i dalje ostane na snazi, kazala je prošle sedmice da su aktuelni svi razlozi zbog kojih je pritvor određen, kao što je uznemiravanje javnosti i uticaj na svjedoke.

“Tako da tražimo da vanpretresno vijeće Višeg suda donese odluku da pritvor i dalje bude produžen”, stoji u zahjevu tužilaštva.

Podsjetimo, iz Vrhovnog državnog tužilaštva ranije je saopšteno da je nakon prikupljenih obavještenja, dokaza i sprovođenja dokaznih radnji u fazi izviđaja utvrđeno da postoje osnovi sumnje da su Tomislav Jeremić kao direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju, Zvonko Puletić kao načelnik Ginekološko – akušerskog odjeljenja i Haka Tahirović kao načelnica Odjeljenja neonatologije izvršili krivično djelo – teško djelo protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. 

Za ovo djelo propisana je kazna zatvora od dvije do 12 godina.

Istraga o uzrocima infekcija pet beba počela je nakon što je 11. novembra prošle godine jedna od njih preminula u Kliničkom centru u Podgorici.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com