Od jeseni “lavice” i “ajkule” na školskim sveskama! - Volim Podgoricu

Od jeseni “lavice” i “ajkule” na školskim sveskama!

Crnogorski đaci će od naredne školske godine moći da kupe sveske sa likovima najboljih crnogorskih sportista!

Zavod za udžbenike ima u planu da učenicima ponudi da umjesto proizvoda sa slikom Ronalda ili Mesija kupuju one sa motivom Crnogorskih ajkula, Zlatnih lavica ili nekih drugih sportskih asova iz naše zemlje.

“Do sada smo nastavna sredstva i konkretno sveske nabavljali sa strane, ali ove godine ulazimo u značajan projekat. Namjera nam je da na naslovnim koricama svesaka i drugih nastavnih sredstava, između ostalog, budu i likovi crnogorskih sportista, kako aktivnih tako i onih koji su završili svoje uspješne karijere”, kazala je za radio Antena M direktorica Zavoda Zoja Bojanić Lalović.

Cilj ideje je afirmacija crnogorskog sporta i najboljih ambasadora naše zemlje u svijetu.

“Na taj način želimo i da istaknemo značaj sporta u razvoju kao i da popularizujemo crnogorski sport, koji je jedan od značajnih državnih brendova”, istakla je Bojanić Lalović.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Nikola Janović smatra da je plan Zavoda kvalitetan, te da je tako nešto trebalo učiniti i ranije, ali da ni sada nije kasno.

“Smatram da je to veoma afirmativno baš za djecu, da ne moraju da kupuju sveske samo sa likovima sportista iz drugih država već i sportista iz njihove države, koji su im na neki način uzori i idoli. Mislim da je to veoma važno. Inače smo, kao nacija, skloni tome da više cijenimo druge nego sebe, a mi imamo izuzetne sportiste, koji to pokazuju iz godine u godinu sjajnim rezultatima. Takođe, mi znamo kada se vratimo sa medaljom koliko su djeca time oduševljena, tako da mislim da je to pravi potez”, kazao je Janović.

Zavod je za sad odobrenje za štampu fotografija dobio od rukometašica, Vaterpolo saveza, kao i od atletičara Darka Pešića.

“Očekujemo i od ostalih da nam daju neophodnu saglasnost. A osim motiva naših sportista imaćemo i motive kulturne baštine Crne Gore i Podgorice. Smatramo da će tako nešto biti zanimljivo našim učenicima”, kazala je Bojanić Lalović.

Na poleđini svake sveske pisaće i podaci o motivu sa naslovice. Kako je najavila Bojanić Lalović, za štampu školskog materijala, koji će se u prodaji naći u avgustu, biće raspisan javni tender.

1 komentar

  1. I have learn some just right stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting. I wonder how a lot effort you put to make this sort of fantastic informative site.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com