Američki ugao: Večeras predavanje o konzumaciji sendviča - Volim Podgoricu

Američki ugao: Večeras predavanje o konzumaciji sendviča

Profesor ugostiteljstva sa Univerziteta Grand Vali u Sjedinjenim Američkim Državama Čarsk Bejker Klark i njegova supruga Suzan održaće sjutra predavanje o konzumaciji sendviča u Američkom uglu u 19 časova.     

Bejker Klark je profesor ugostiteljstva i turizma sa Univerziteta Grend Vali, koji kao Fulbrajt stipendista boravi na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru i vrijedno bilježi za svoja istraživanja sve posebnosti crnogorske kuhinje, proizvodnje i pripreme hrane.

Sendviči, u svojim brojnim oblicima su postali globalni fenomen, a takav je slučaj i u Americi, koja je poznata po brojnim vrstama sendviča. Čarls i Suzan planiraju da donesu uzorke brojnih američkih sendviča, koji prikazuju lokalne i regionalne običaje, kao i različite načine spremanja.

Neki od njih su Chicago-style hot dog, ali i Pittsburgh-based Imprint Brothers restoran koji cjelokupan ručak stavlja u sendvič. Kako je najavljeno iz Američkog ugla, u sklopu predavanja, Čarls i Suzan će demonstrirati i New Orleans Mufaletta sendvič, a učesnici će biti u mogućnosti da pomognu u pripremi Po Boys sendviča i probaju ih.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com